Μουσείο Τυπογραφείας

Στήριξη στην ΕΛΕΠΑΠ

Τη στήριξή τους στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ εξέφρασαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Χανίων προσφέροντας το βράδυ της Πέμπτης χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν από δράσεις που υλοποίησαν στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας που υλοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ανέπτυξε τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα Erasmus KA2 του σχολείου δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα, παράλληλα με τις κοινές δράσεις που οργάνωσε με μαθητές από την Ισπανία, την Αυστρία και την Πολωνία.
Οι δράσεις του προγράμματος παρουσιάστηκαν προχθές το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο.
Πιο συγκεκριμένα, οι περίπου 40 μαθητές του 3ου Γυμνασίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιούργησαν μια ιστοσελίδα (https://www.3gymchan-erasmuska2.eu) μέσα από την οποία προέβαλαν τις δράσεις που ανέπτυξαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογότυπο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, το οποίο υιοθετήθηκε κι από τις 4 χώρες, δημιουργήθηκε από μαθήτρια του σχολείου των Χανίων, την Μαρία Κοκοτσάκη, καθώς ήταν εκείνο που ξεχώρισε σε σχετικό διαγωνισμό που έγινε προκειμένου να επιλεγεί το καλύτερο λογότυπο.
Από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας τα παιδιά κατέγραψαν και χαρτογράφησαν φυσιολατρικές διαδρομές στον Νομό Χανίων, κατασκεύασαν σαπούνια από ελαιόλαδο που αποτελεί τοπικό προϊόν αλλά και πάνινες οικολογικές τσάντες. Επίσης, δημιούργησαν γραμμωτούς κώδικες (barcode) για αξιοθέατα και μνημεία των Χανίων καθώς και πασχαλινές λαμπάδες.
Τα προϊόντα που παρασκεύασαν τα παιδιά (σαπούνια, λαμπάδες, πάνινες τσάντες) πωλήθηκαν σε φιλανθρωπικό παζάρι που διοργάνωσαν, με τα έσοδα να πηγαίνουν την πρώτη χρονιά στον «Ορίζοντα» και τη δεύτερη στην ΕΛΕΠΑΠ.
Εκ μέρους της ΕΛΕΠΑΠ η υπεύθυνη Μάγκυ Αρσενίδη ευχαρίστησε τα παιδιά για την πρωτοβουλία τους και την ευαισθησία τους απέναντι στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ: «Δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους καθηγητές τους. Οι δράσεις τους ήταν αξιοζήλευτες και ήταν όμορφο που με κάποιο τρόπο ενταχθήκαμε κι εμείς ως ΕΛΕΠΑΠ σε αυτές, καθώς γίναμε αποδέκτης της αγάπης και της αλληλεγγύης των παιδιών και των καθηγητών τους. Τα χρήματα που μας προσέφεραν τα έχουμε πραγματικά ανάγκη καθώς αυτή τη στιγμή 170 παιδιά των Χανίων δέχονται θεραπείες στην ΕΛΕΠΑΠ. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους».
«Στόχος του προγράμματος ήταν να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά όχι τόσο στον νου όσο στην καρδιά. Να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και μέσα από αυτό να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους αλλά και να νοιώσουν ότι μπορούν κι αυτά να συνεισφέρουν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να γίνει αυτός ο τόπος καλύτερος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στα «Χ.ν.» η υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Νεκταρία Λιγκουνάκη.
Να σημειώσουμε ότι την παιδαγωγική ομάδα καθηγητών αποτελούσαν οι: Γιώργος Φωτόπουλος (διευθυντής), Νεκταρία Λιγκουνάκη (υπεύθυνη προγράμματος), Αννα Λαμπαρδάκη, Αλεξία Καστανάκη, Αργυρώ Σκουντριδάκη, Αντώνιος Χορευτάκης, Αναστάσιος Κολοκυθάς και Ιωάννης Γουλεάκης.
Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι: Γ. Αγγελάκη, Γ. Περογιάννης, Α. Σφηναρολάκη, Α. Τόλης, Γ. Ζαχαριουδάκης, Ν. Θωμαδάκης, Γ. Κοκολάκης, Αλ. Κουλιεράκης, Κ. Κουτσουπάκης, Φ. Μαραβελάκης, Δ. Ντουσάκη, Γ. Φιωτοδημητράκης, Α. Χατζηπαναγιώτου, Ε. Αχμέτι, Κ. Βαβουλέ, Π. Βίγλης, Γ. Βλαστάκης, Α. Βουρδουμπά, Εμμ. Γλυνιαδάκης, Β. Δασκαλάκη, Κ. Κυμινουλάκης, Ε. Ζαφειρόπουλος, Μ. Κουντουράκη, Κ. Παπαδεράκη, Γ. Παπαδημητράκης, Μ. Κατσιά και Μ. Κελαϊδή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.