Μουσείο Τυπογραφείας

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στην Πρωτοβουλία Πολιτών

1Απόφαση για ανοικτή στήριξη στην “Πρωτοβουλία Πολιτών. Πρώτα ο Άνθρωπος” έχει πάρει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στην τελευταία της συνεδρίαση με θέμα της αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Κρήτης τώρα τα πράγματα εμφανίζονται αρκετά ρευστά.

O γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Παπανδρέου

O γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Παπανδρέου

ρωτήθηκε από τα “Χ.Ν.” για τις αποφάσεις τη Νομαρχιακής Επιτροπής για το Δήμο Χανίων μετά την έναρξη της αναγγελίας υποψηφιοτήτων για το Δήμο Χανίων.
«Όπως και στις προηγούμενες εκλογές συνεχίζουμε την στήριξη μας στην “Πρωτοβουλία Πολιτών. Πρώτα ο Άνθρωπος”. Αυτό αποφασίσθηκε στην συνεδρίαση της Ν.Ε. για τα αυτοδιοικητικά. Στηρίζουμε γιατί είναι μια κίνηση δημοτική που 4,5 χρόνια μετά τις εκλογές είναι ζωντανή και λειτουργεί, είναι μια κίνηση που τα χρόνια αυτά οι δημοτικοί της σύμβουλοι εκπροσώπησαν το Χανιώτικο λαό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Η κίνηση συμφώνησε και στήριξε ότι θετικό ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Χανιώτικο λαό, και καταψήφισε κάθετι που στρέφονταν απέναντι στην κοινωνία. Είναι μια ζωντανή δημοτική κίνηση και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην την στηρίξουμε».
Για το αν η κίνηση στηριχθεί ακόμα και αν αποφασίσει να συμπορευτεί μαζί με άλλες κινήσεις πολιτών, δημοτικές ομάδες ο κ. Παπανδρέου ανάφερε πως «η “Πρωτοβουλία Πολιτών” προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. Είναι μια κίνηση που με δημοκρατικές διαδικασίες εκλέγει τον υποψήφιο δήμαρχο και το ίδιο θα κάνουν και σε αυτές τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι τα κόμματα δεν πρέπει να κηδεμονεύουν την αυτοδιοικητικές κινήσεις, δεν πρέπει να τις καπελώνουν! Μπορούν να τις στηρίζουν, όχι όμως να παίρνουν τα κόμματα τις αποφάσεις για την αυτοδιοίκηση. Τελευταία παρατηρούμε μέσα από τις εφημερίδες και τα site τη διαρροή ειδήσεων για πολλούς επίδοξους, νέους και παλιούς σωτήρες της πόλης μας. Άνθρωποι που έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα δηλώνουν υποψήφιοι. Στην πανσπερμία αυτή υποψηφίων θεωρούμαι ότι οι κινήσεις όπως η “Πρωτοβουλία Πολιτών” με τη σταθερότητα που έχει να επιδείξει ως μια ζωντανή κίνηση που δεν τα παράτησε μετά τις εκλογές θεωρούμαι ότι είναι η σοβαρότερη υποψηφιότητα».

Αναφορικά με τις Περιφερειακές εκλογές ο κ. Παπανδρέου (φωτ.) τόνισε πως «στις δύο εκλογές για την Περιφέρεια Κρήτης, είχαμε στηρίξει τη “Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης”. Αυτή τη στιγμή η Κίνηση έχει 4 περιφερειακούς συμβούλους, είναι και αυτή μια ζωντανή παράταξη, που συμβάλει με υπευθυνότητα στα τεκταινόμενα στην Περιφέρεια. Η ίδια θα αποφασίσει τι θα γίνει, αν θα κατέβει αυτόνομα ή αν θα συνεργαστεί με άλλη παράταξη. Κατά την άποψη μου ο νυν περιφερειάρχης έχει μια θετική πορεία τα 4,5 αυτά χρόνια. Η περιφερειακή κίνηση οφείλει να διερευνήσει και συζητήσει όλες τις πιθανότητες με όλες τις άλλες κινήσεις πλην της Χρυσής Αυγής» απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.