Μουσείο Τυπογραφείας

Στήριξη δεκάδων απόρων και μαθητών από την ενορία Νέας Χώρας

120 μερίδες καθημερινά προσφέρει το Συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

papa antonisΚαταφύγιο ανθρωπιάς για εκατοντάδες απόρους αλλά και μαθητές σχολείων αποτελεί το Συσσίτιο Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Χώρας καθώς καθημερινά διανέμει 120 μερίδες φαγητού ενώ υποστηρίζει και μαθητές δύο δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Παράλληλα, κάθε μήνα, η Ενορία υποστηρίζει οικονομικά περίπου τριάντα οικογένειες της Νέας Χώρας που αντιμετωπίζουν την σκληρή οικονομική πραγματικότητα ενώ στο οδοντιατρείο που λειτουργεί η Ενορία με εθελοντές γιατρούς κάθε Τετάρτη απόγευμα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 30 άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες της περιοχής.
«Ακόμη και προ κρίσης η Ενορία μας κάλυπτε οικονομικά και υλικά τις φιλανθρωπικές ανάγκες φτωχών ανθρώπων της περιοχής μας καθώς η Νέα Χώρα ήταν μια κατά βάση φτωχή συνοικία των Χανίων ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρωτ. Αντώνης Σαπουνάκης επισημαίνοντας ότι στα χρόνια της κρίσης «ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το θέμα της πείνας των ανθρώπων με την δημιουργία των Συσσιτίων της ενορίας που λειτουργούν από το 2006.
Από τα μαγειρεία της “Κωνσταντινοπολειάδας” κάθε μέρα έρχονται οι άνθρωποι και προμηθεύονται φαγητό για τις οικογένειες τους. Σε καθημερινή βάση προσφέρουμε 120 μερίδες φαγητού πρωί και βράδυ. Παράλληλα προσφέρουμε μερίδες φαγητού σε δημοτικά σχολεία της περιοχής μας όπως το 5ο και το 6ο δημοτικό σχολείο καθώς υπάρχουν παιδιά που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ένα πιάτο φαγητό. Έτσι προσφέρουμε μερίδες για το ολοήμερο αλλά και δεκατιανό. Είναι κάτι που παρατηρείται από τους Διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων που μας προσέγγισαν να βοηθήσουμε, κι αυτό κάνουμε καθημερινά τα τελευταία 5 χρόνια. Έχουμε φτάσει να πηγαίνουμε συσσίτια και στα σχολεία της περιοχής… Πρόκειται για ντόπιες οικογένειες σε ανάγκη αλλά και ξένες. Δεν λύνουμε το πρόβλημα αλλά δείχνουμε την συμπαράσταση και την στήριξη μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουυν οι συνάνθρωποι μας». Παράλληλα στο χώρο του πνευματικού κέντρου “Κωνσταντινοπολειάδα” της ενορίας, λειτουργεί και οδοντιατρείο, από εθελοντές γιατρούς κάθε Τετάρτη απόγευμα. Κάθε μήνα στο οδοντιατρείο εξυπηρετούνται περισσότεροι από 30 άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες της περιοχής.
« Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους εθελοντές και τους δωρητές που μας υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. Διότι καθημερινά βιώνουμε τον ανθρώπινο πόνο. Κάθε μήνα συγκεντρώνουμε ένα χρηματικό ποσό από δωρητές της ενορίας και έπειτα από αξιολόγηση το προσφέρουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε πρόκειται για οικογένειες με άνεργους γονείς, συμπολίτες μας με ανίατες ασθένειες. Οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν, αγωνίζονται και εμείς ερχόμαστε να στηρίξουμε την προσπάθεια τους και να ανακουφίσουμε τον πόνο τους. Μηνιαίως υποστηρίζουμε σταθερά περίπου τριάντα οικογένειες» τόνισε ο π. Αντώνης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.