Μουσείο Τυπογραφείας

Στήριξη χιλιάδων ασθενών από τους “Γιατρούς του Κόσμου” στα Χανιά

Εγκαινιάστηκε το χριστουγεννιάτικο παζάρι στην Πύλη Σαμπιονάρα

Η υπεύθυνη του Παραρτήματος Χανίων των Γιατρών του Κόσμου Ελευθερία Μουλουδάκη μιλώντας στα "Χ.Ν." αναφέρθηκε στα αυξημένα αιτήματα για βοήθεια από χαμηλοσυνταξιούχουςΠολύτιμη βοήθεια σε χιλιάδες ασθενείς έχει προσφέρει κατά τη διάρκεια των 10 ετών λειτουργίας του το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά.

Στο μεταξύ, εθελοντές και φίλοι της Οργάνωσης δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες τις οποίες παρουσιάζουν στο παζάρι που εγκαινιάστηκε χθες στην Πύλη Σαμπιονάρα και θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν εξολοκλήρου για τις ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου.
Μιλώντας στα “Χ.ν.” η γιατρός και υπεύθυνη του παραρτήματος Χανίων Ελευθερία Μουλουδάκη τόνισε ότι μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας έχουν στηριχθεί ιατρικά περισσότεροι από 26.800 άτομα.
«Η κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία έχει φέρει πάρα πολλούς Έλληνες στο κατώφλι των Γιατρών του Κόσμου με σοβαρά προβλήματα ή που λαμβάνουν χρόνιες θεραπείες. Σε εβδομαδιαία βάση εξυπηρετούνται περίπου 80-82 άτομα. Καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες», σημείωσε.
Οι ανάγκες του Πολυϊατρείου είναι μεγάλες τόσο ως προς το οικονομικό σκέλος όσο και σε φάρμακα. «Τα λειτουργικά έξοδα του Πολυϊατρείου είναι πολλά. Από το ενοίκιο, το αυτοκίνητο, το ρεύμα, το τηλέφωνο κ.λπ. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων μας απορροφάται σε αυτές τις ανάγκες», επεσήμανε η κα Μουλουδάκη.
Σε ερώτηση τι είναι αυτό που φέρνει τόσο κόσμο στο Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου από τη στιγμή που πλέον υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η κα Μουλουδάκη απάντησε ότι είναι είτε οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε ό,τι αφορά κάποιες εξετάσεις είτε η αδυναμία των ανθρώπων να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
«Επομένως δεν μιλάμε πια για μετανάστες, όπως ήταν όταν είχε ξεκινήσει το Πολυϊατρείο, αλλά για χαμηλοσυνταξιούχους που δυσκολεύονται να αγοράσουν ένα φάρμακο ή γιατί καθυστερούν οι εξετάσεις τους», υπογράμμισε η κα Μουλουδάκη.
Να σημειώσουμε τέλος ότι το παζάρι των Γιατρών του Κόσμου στην Πύλη Σαμπιονάρα θα διαρκέσει έως τις 13 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτά από τις 10π.μ. έως τις 10μ.μ.
Στη συνέχεια στις 16 Δεκεμβρίου το παζάρι θα μεταφερθεί στη Λέσχη Αξιωματικών της 115 Π.Μ., ενώ στις 20 Δεκεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου θα δημιουργήσουν ξανά το δέντρο από κουτιά γάλακτος μακράς διαρκείας στην πλατεία της Αγοράς τα οποία προσφέρουν πολίτες και τα οποία προσφέρονται σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
ΔΗΜ. ΜΑΡ.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δημιούργησε, όπως ανακοίνωσε, «με πολύ κέφι, φαντασία και μεράκι χριστουγεννιάτικες δημιουργίες» και καλεί τον κόσμο στην εστία του στην Χονολουλού (Ναξάκη 8), 9, 10, 16 και 17 Δεκεμβρίου από τις 11 π.μ. έως τις 9 μ.μ..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.