Μουσείο Τυπογραφείας

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Με το πέρασμα του χρόνου, δρομολογούνται πια ξεκάθαρα σε επίπεδο προσώπων και επιλογών, οι αυτοδιοικητικές εκλογές στα Χανιά.
Νομίζω ότι από ‘δω και κάτω θα ζήσουμε έντονα τη ζύμωση και την όσμωση των συνδυασμών με την τοπική κοινωνία, η οποία μετά τα μέσα Απριλίου θα ακτινογραφήσει τα πρόσωπα και θα αρχίσει να εκφράζεται δημόσια. Και όσο περισσότερο εκφράζονται δημόσια για τις επιλογές τους οι Χανιώτες, τόσο ευκολότερα μπορείς να αρχίζεις να βγάζεις συμπεράσματα… μακριά από το Μαντείο των Δελφών ή τα περιφερόμενα Χαλκεία.
Επιμένω ότι μέχρι σήμερα, οι διαδικασίες (διότι περί σύνθετης διαδικασίας πρόκειται) κρατούνται σε ένα ευπρεπές επίπεδο, παρότι τα πρόσωπα είναι πάρα πολλά και η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, ακόμη είναι σε ένα εμβρυακό στάδιο.
Υποψιάζομαι ότι κάθε δημοσκόπηση που παραγγέλνεται, γίνεται για να μελετηθούν τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και να χαραχθεί μια νέα στρατηγική. Αλλο λόγο, πέρα απ’ αυτόν δεν βρίσκω.
Θα μας ενδιέφερε επί παραδείγματι να ξέρουμε αν γνωρίζουν σε ποιο κοινό απευθύνονται οι υποψήφιοι, τι πολιτικές και ιδεολογικές αρχές έχει αυτό το κοινό.
Νομίζω ότι ένα κυρίαρχο πλάνο προσέγγισης της κοινωνίας, έχουν όλοι οι υποψήφιοι, εκτός από ορισμένους που έμαθαν και κάνουν πολιτική με έναν ιδιαίτερο απαρχαιωμένο τρόπο.
Οι επικεφαλής, σίγουρα βλέπουν το μεγάλο πεδίο, ενώ οι υποψήφιοι σύμβουλοι αξιοποιούν γνωριμίες και τον κοινωνικό τους περίγυρο.
Ξέρετε, πολιτικός σχεδιασμός, χωρίς την κοινωνία δεν υπάρχει. Αυτό είναι το “το δάσος, τα άλλα είναι καχεκτικά δέντρα”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.