Μουσείο Τυπογραφείας

Στην πρίζα…

Μια ιδέα από τα μελλούμενα για την Κρήτη πήραμε χθες από τα τεκταινόμενα στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Αποκόρωνα.
Μια δημοσιογραφική πληροφορία των “Χ.ν.” αποκάλυψε το σχέδιο για ενεργειακό Κουρουπητό στον Αποκόρωνα, στην “καρδιά” μιας περιοχής που μόλις πέρυσι έζησε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή με τη μεγάλη πυρκαγιά.
Αναβάθμιση του υφιστάμενου υποσταθμού της ΔΕΗ χωρίς ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής Αποκορώνου, χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.  Ρυπογόνες μονάδες που μεταφέρονται “νύχτα”, εν αγνοία -τάχα μου- του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας. Μα υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να υποστηρίξει αυτή την “αλήθεια”;
Σήμερα λοιπόν είναι οι ρυπογόνες ντιζελογεννήτριες στον Αποκόρωνα. Αύριο, θα είναι τα φαραωνικά αιολικά πάρκα στις βουνοκορφές της Κρήτης. Η ευλογία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μετατρέπεται σε “κατάρα” υπερεκμετάλλευσης, με την Κρήτη να εξελίσσεται στην μπαταρία που τροφοδοτεί όχι με ενέργεια, αλλά με “πράσινο” χρήμα τις τσέπες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Τελευταίο ανάχωμα οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι. Αντιδρούν, αντιστέκονται, βγαίνουν μπροστά. Οπου υπάρχουν ακόμα δήμαρχοι που υπηρετούν το κοινό καλό αντί να γίνονται βολικοί συνδιαχειριστές της εξουσίας.
Ευτυχώς ο Αποκόρωνας έχει την τύχη να εκπροσωπείται αυτή την περίοδο από ένα δήμαρχο και ένα δημοτικό συμβούλιο που έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Αφήστε ήσυχη την περιοχή μας».
Κι αν ο υπουργός Ενέργειας κ. Σταθάκης θεωρεί όλη τη στάση του δημάρχου κ. Κουκιανάκη ως προεκλογική σπέκουλα, ας έχει κατά νου ότι θεσμικό χρέος του κ. Κουκιανάκη -και του κάθε δημάρχου- είναι να υπερασπίζεται τον τόπο του, με όσο μεγαλύτερη ένταση μπορεί.
Αυτό άλλωστε είναι και το θεσμικό χρέος του εκάστοτε βουλευτή.
Οσο κι αν το ξέχασαν κάποιοι τα τέσσερα τελευταία χρόνια στα Χανιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.