Μουσείο Τυπογραφείας

Στην Κούβα για ιατρικές εξετάσεις ο Εβο Μοράλες

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αναχώρησε από την Αργεντινή, χώρα στην οποία έχει καταφύγει ως πολιτικός εξόριστος, με κατεύθυνση την Κούβα, προκειμένου, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Ο τέως πρόεδρος Έβο Μοράλες χθες βράδυ επιβιβάσθηκε σε μη προγραμματισμένη πτήση προς την Κούβα για λόγους υγείας», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Όπως πρόσθεσε: «αναμένεται να επιστρέψει εντός του Σαββατοκύριακου και να συνεχίσει τις προγραμματισμένες του δραστηριότητες».

Ίνδαλμα του αγώνα των κοινωνιών και των αυτοχθόνων στη Λατινική Αμερική ενάντια στις επιπτώσεις του νεοφιλελεύθερου προτύπου της ελεύθερης αγοράς, ο Μοράλες αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του τον περασμένο Οκτώβριο, μετά την πολιτική κρίση που ξέσπασε γύρω από τις κατηγορίες εναντίον του για καλπονοθεία κατά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Μετά την άφιξή του στην Αργεντινή, ο Μοράλες επιδίδεται εκ του μακρόθεν σε έναν έντονο προεκλογικό αγώνα υπέρ του κόμματός του Κίνημα για τον Σοσιαλισμό (MAS) ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Μαΐου. Το MAS, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προηγείται έναντι της διαιρεμένης αντιπολίτευσης, όχι όμως με αρκετή διαφορά ώστε να αποφύγει τη διεξαγωγή ενός δεύτερου γύρου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.