Μουσείο Τυπογραφείας

Στην ελίτ της σφυροβολίας Χανιώτες αθλητές

Οι Χανιώτες αθλητές Μιχάλης Αναστασάκης, Χρήστος Φραντζεσκάκης και Ορέστης Ντουσάκης συγκαταλέγονται στην ελίτ της ελληνικής σφυροβολίας σύμφωνα με το σχετικό αφιέρωμα του ΣΕΓΑΣ.

  • Μιχάλης Αναστασάκης και Χρήστος Φραντζεσκάκης
  • Ορέστης Ντουσάκης και ο προπονητής του Κωστής Παπαμαρκάκης

Oπως αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο αγώνισμα της σφυροβολίας.
Ο Μιχάλης Αναστασάκης σηκώνει στις πλάτες του το αγώνισμα τα τελευταία χρόνια. Με βολές σταθερά πάνω από τα 75.00μ και με την ικανότητα να κυνηγήσει επιδόσεις πέραν των 78.00μ αποτελεί τον συνεπέστερο και αποτελεσματικότερο σφυροβόλο, που διέθετε η χώρα μας, μετά την εποχή κυριαρχίας του προπονητή του, Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.
Ο 26χρονος έχει πλέον συνοδοιπόρο του, τον συντοπίτη του, Χανιώτη, Χρήστο Φραντζεσκάκη. Ο νεαρός αθλητής από φέτος ανήκει στην κατηγορία Κ23, ωστόσο δείχνει πως δεν θα έχει κανένα θέμα να διακριθεί σε εκείνη των ανδρών. Ο συναγωνισμός ανάμεσα στους δύο είναι σίγουρο πως θα φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, αφού θα τους δώσει το κίνητρο για επιπλέον δουλειά.
Οι δυο ρίπτες βρίσκονται από καιρό σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Αναστασάκη να φιγουράρει στην 18η θέση της ολυμπιακής κατάταξης και τον Φραντζεσκάκη στην 27η, με 32 αθλητές να παίρνουν την πρόκριση για τους Αγώνες του Τόκιο.
Η κορυφή του αγωνίσματος στη χώρα μας δεν είναι η μόνη που διεκδικεί τις διακρίσεις. Το αντίθετο. Τόσο στην κατηγορία Κ20 όσο και σε εκείνη των Κ18 θα διεκδικούσαμε φέτος – αν η πανδημία δεν είχε παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα της- μετάλλια και διακρίσεις.
Ο έφηβος Ορέστης Ντουσάκης ακολουθεί τα βήματα των Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη και με 73.80μ είναι ο έκτος αθλητής φέτος στον κόσμο στην κατηγορία Κ20. Στην ίδια κατηγορία, υπάρχει και ο Θοδωρής Ζιώγας, που μπορεί να μην ξεκίνησε με τα μέτρα που ήθελε τη χρονιά (σημείωσε 68.09μ στη Θεσσαλονίκη), ωστόσο έχει ατομικό ρεκόρ 71.91μ και προοπτικές να πάει υψηλότερα.
Ο Νικόλας Πολυχρονίου αποτελεί αυτή τη στιγμή το Νο1 στην κατηγορία Κ18, αφού είναι ο κορυφαίος της ηλικίας του παγκοσμίως με 79.52μ που έκανε στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης, λίγες ημέρες από το 78.84μ, του Αγίου Κοσμά.
Ο αθλητής, ο οποίος γυμνάζεται με τον πατέρα του και παλιό πρωταθλητή, Χρήστο Πολυχρονίου, έχει μπροστά του το χρόνο να δουλέψει σωστά και να βάλει τις βάσεις για μια λαμπρή καριέρα. Το σίγουρο είναι πως ο νεαρός με τις σημερινές επιδόσεις του θα μπορούσε να διεκδικήσει τη διάκριση σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της ηλικίας του.
Εξίσου αποτελεσματικός είναι και ο Γιάννης Κορακίδης, που στους διασυλλογικούς αγώνες πέτυχε 74.72μ, που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο, πίσω από αυτή του Πολυχρονίου.

Η ελίτ της σφυροβολίας στην Ελλάδα:
•Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Έτος γέννησης: 1994
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 77.72μ/75.55μ
Προπονητής: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 11η
•Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Έτος γέννησης: 2000
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 76.67μ/74.57μ
Προπονητής: Κωστής Παπαμαρκάκης
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 16η
• Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
Έτος γέννησης: 2002
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 73.80μ/73.80μ
Προπονητής: Κωστής Παπαμαρκάκης
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 6η
•Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας Βισάλτης)
Έτος γέννησης: 2002
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 71.91μ/68.09μ
Προπονητής: Πασχάλης Γκουγκούδης
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 21η
•Νικόλας Πολυχρονίου (ΑΕΚ)
Έτος γέννησης: 2003
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 79.52μ/79.52μ
Προπονητής: Χρήστος Πολυχρονίου
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 1η
•Γιάννης Κορακίδης (ΓΣ Μανδρών)
Έτος γέννησης: 2003
Ατ. /Φετ.ρεκόρ: 74.72μ
Προπονητής: Γιάννης Χρίστογλου
Θέση στην παγκόσμια κατάταξη: 2η

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.