Μουσείο Τυπογραφείας

Στην Έδεσσα ”έδεσαν” τις ζωές τους

” Τρέχουν τα νερά τρέχουν οι βρύσες / τρέχουν οι άρχοντες να παν να δουν τον γάμο/ κι οι αρχόντισσες να παν να δουν τη νύφη,/ πώς την λούζουνε και πώς τηνέ στολίζουν/ νύφη ολόχρυση… ”

Με το ριζίτικο τραγούδι “τρέχουν τα νερά ” άρχισε στους ΚΑΤΑΡΡΑΧΤΕΣ της Έδεσσας το  γλέντι του γάμου του Διευθυντή των Χανιώτικων νέων Παρασκευά Περάκη με την εκλεκτή της καρδιάς του Νάντια Αϊβάτογλου.

“Χίλια καλώς εσμίξαμε φωνάζουνε οι κράχτες/ Έδεσσα με το πράσινο και με τους καταρράχτες”

Το μυστήριο έγινε στο γραφικό εκκλησάκι του Σωτήρος σ’ ένα ειδυλλιακό τόπο λίγο έξω από την Έδεσσα από τρείς ιερείς, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο εφημέριος του Ναού του Αγίου Ιωάννη Χανίων παπα- Μανόλης Τζατζάνης, με κουμπάρες την Ελένη Α. Γαρεδάκη – Κατσαφράκη και την Έφη Κογιάννη.

Στο γλέντι έπαιξαν και ενθουσίασαν οι οργανοπαίχτες Μανόλης Λενταράκης, Λευτέρης Λενταράκης,Χάρης Ανδρουλάκης και Νίκος Σταματάκης, που ήρθαν επί τούτου από τα Χανιά, μαζί με πολλούς συγγενείς και φίλους του γαμπρού.

Μεγάλη η συγκίνηση ιδιαίτερα της μητέρας του γαμπρού, των γονέων της νύφης  και βέβαια του ιδρυτή των Χανιώτικων νέων, θείου του γαμπρού Γιάννη Γαρεδάκη.

{Αυτό δα έλειπε να μην έχει μεταξύ των άλλων πλούσιων εδεσμάτων στο τραπέζι, γαμοπίλαφο και ξεροτήγανα…}

” Η δάφνη κι ο κυπάρισσος εσμίξανε τους κλώνους/ να τους αξιώσει ο Θεός να ζήσουν χίλιους χρόνους”

Ευχές στους νεόνυμφους για βίον ανθόσπαρτον!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.