Μουσείο Τυπογραφείας

Στιγμιότυπα από το 9ο Ιστορικό Σιρκουί στα Χανιά (φωτ. & video)

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, το 9ο Ιστορικό Σιρκουί Χανίων με τη συμμετοχή αρκετών παλαιών αυτοκινήτων.

Τα βλέμματα όλων, συγκέντρωσαν 31 αυτοκίνητα αντίκες που συμμετείχαν στο ράλι παλαιών αυτοκινήτων το οποίο οργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης.

Πρόκειται για έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1971, και μετά από μία διακοπή ετών αναβίωσε και φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Το παλαιότερο αυτοκίνητο που έλαβε μέρος στον αγώνα ήταν του 1929, ενώ υπήρχαν συμμετοχές από οχήματα της δεκαετίας του 1940, 1950 μέχρι και του 1980.

Ο αγώνας «επενδύθηκε», μουσικά από ένα γραμμόφωνο που είχε τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών ενός οχήματος του 1930.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο πρόεδρος ΣΙΠΑΚ, Βαγγέλης Κακούρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «όλα τα οχήματα ήταν σε άριστη κατάσταση, λειτουργικά και με πολύ καλή συντήρηση».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό όταν «έπεσε» η σημαία τερματισμού, το 2019 όταν και ο αγώνας θα γίνει για 10η συνεχή χρονιά θα υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές καθώς ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα 31 οχήματα που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε κατηγορίες διανύοντας κυκλική απόσταση στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης των Χανίων.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ:

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.