Μουσείο Τυπογραφείας

Στιγμές Ελλάδας…

Κορύφωση σήμερα του Θείου Δράματος και του θρησκευτικού συναισθήματος, με τον άνθρωπο να νιώθει το μεγαλείο των Άγιων ημερών, με την -παράλληλη- προσμονή της Ανάστασης και της ψυχικής ανάτασης.
Η εβδομάδα των Παθών απλώνει τη θλίψη αλλά και τον σκεπτικισμό επάνω στον Σταυρό του μαρτυρίου του Θεανθρώπου. Μας θυμίζει ότι οφείλουμε να αντέχουμε σε κάθε δοκιμασία, σε κάθε μάχη ψυχής που καλούμαστε να δώσουμε, πιστεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα που πάντα, σε κάθε τι επιθυμούμε.
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Ο Επιτάφιος στολισμένος στις εκκλησιές…
Ο πένθιμος ήχος της καμπάνας, αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Και οι χιλιάδες πιστοί, με κατάνυξη και ευλάβεια, κρατώντας το βιβλιαράκι του “Επιτάφιου θρήνου”, ψάλλουν στις εκκλησιές τους θλιμμένους ύμνους και τα εγκώμια, υπό το φως των κεριών… «Αι γενεαί πάσαι ύμνον την ταφή σου…»… Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος;…».
Στιγμές Ελλάδας… Στιγμές που πλημμυρίζουν την ψυχή μας μ’ ένα ελπιδοφόρο φως. Αντλώντας πίστη από την Ανάσταση του Κυρίου, ας αφήσουμε την ελπίδα να γεννηθεί ξανά μέσα μας.

1 σχολιο

  • [Γιώργος Π. Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η εξαίρετη κι ευγενέστατη δημοσιογράφος των “Χ.Ν.” Γιάννα Μαρουλοσηφάκη έχει πάντα έναν ιδιαίτερο τρόπο να μας συγκινεί με τον απλό και λιτό λόγο της, όπως τώρα με τις”στιγμές Ελλάδας” , που ολοφάνερα παραπέμπουν και στις προσωπικές στιγμές όλων των Ελλήνων, διανθισμένες με ξεχωριστά συναισθήματα για το “Εκούσιον Πάθος του Κυρίου μας” και την προσμονή της χαρμόσυνης Ανάστασης του Χριστού μας, και, βέβαια και των συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως των διαφορετικών τους υπαγωγών – καταβολών. Με τις καλύτερες ευχές για καλό και χαρούμενο Πάσχα. Με εκτίμηση Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.