Μουσείο Τυπογραφείας

Στη Βουλή η αποκατάσταση του φρουρίου «Ιτζεδίν» στα Χανιά

intzedin-nhsidaΕρώτηση για την Αποκατάσταση του ιστορικού φρουρίου «Ιτζεδίν» στα Χανιά κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αναλυτικότερα, το ζήτημα φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκη, Θανάσης Παφίλης και Σταύρος Τάσσος.
Παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία μέσα από τα οποία αναδεικνύεται η σημαντικότητα του χώρου, οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουν πως «στον ιστορικό αυτό τόπο, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά εργασία συντήρησης και η αλμύρα της θάλασσα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την άσχημη κατάσταση και να κάνει άμεσα αναγκαίες τις εργασίες αποκατάστασης. Επιπλέον, ένας χώρος που θα μπορούσε να είναι επισκέψιμος σε εργαζόμενους και μαθητές, σε τουρίστες από όλο τον κόσμο για να διαδίδεται η ιστορική μνήμη, σήμερα αφήνεται στην τύχη του». Στην ερώτησή τους, επισημαίνουν ότι «η αρχιτεκτονική και η ιστορία του κτιρίου είναι ικανές για να χαρακτηριστεί και να αξιοποιηθεί ως μνημείο», υπενθυμίζοντας ότι «αυτό το κτίριο έχει εμπνεύσει και τον κόσμο της τέχνης. Εκεί γυρίστηκαν από τον Παντελή Βούλγαρη σκηνές των ταινιών του “Τα πέτρινα χρόνια” και “Το τελευταίο σημείωμα”».
Συντυχάκης, Παφίλης και Τάσσος, ρωτούνν την υπουργό «τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να φύγει το φρούριο από το υπερταμείο και να αποκατασταθεί άμεσα με ευθύνη του κράτους ώστε να αναδειχθεί ως ιστορικό μνημείο και να δοθεί στην τοπική κοινωνία, για να μπορεί να αξιοποιείται από το λαό και τη νεολαία για την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.