Μουσείο Τυπογραφείας

“Στη θέση του άλλου” με πρωτοβουλία του “Δημόφιλου”

Το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων “Δημόφιλος”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με θέμα “Στη θέση του άλλου – Μαθητές με ή χωρίς αναπηρία αλληλεπιδρούν”, διοργάνωσε στο Εθνικό Στάδιο Χανίων αθλητικές και όχι μόνον δράσεις για παιδιά και ενήλικες.
Όσοι βρέθηκαν στον ανοικτό χώρο του Σταδίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ, να περπατήσουν με κλειστά μάτια κρατώντας το λευκό μπαστούνι, να κάνουν τάντεμ (διπλό ποδήλατο), να κινηθούν με αναπηρικό καροτσάκι, να προσπαθήσουν να γράψουν χωρίς να βλέπουν, να επικοινωνήσουν με τη νοηματική γλώσσα, όπως επίσης να “δουλέψουν” στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, αλλά και να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ενώ στο κλειστό του Σταδίου έπαιξαν μπότσια και μπάσκιν.
Η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 16 Μαϊου, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με την προβολή σχετικών ταινιών και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
Συνδιοργανωτές του “Στη θέση του άλλου” είναι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων, το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “Αρίων Χανίων”, το σωματείο ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”, το σωματείο ΚΗΦΑΑΜΕΑ “Στοργή”, η ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων “Asperger Χανιά”, η Αθλητική παρέα του “Ορίζοντα”, η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων, έχοντας υποστήριξη από τον Σύλλογο Κωφών N. Χανίων “Σαμαριά” και τον Δήμο Χανίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.