Μουσείο Τυπογραφείας

Στη Σαντορίνη ο πρώτος ναός του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού

Κύριε διευθυντά,
σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας (φ. 2/10/2018), ο συνεργάτης σας κ. Σπ. Λιονάκης αναφερόμενος στην άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στο Σηρικάρι, γράφει για «τα θυρανοίξια του μοναδικού στην Ελλάδα Ιερού Ναού του νεοφανούς Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού».
Θα ήθελα να ενημερώσω τους αναγνώστες σας ότι, στη Σαντορίνη υπάρχει ήδη από το 2014 ενοριακός ναός του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στα εγκαίνια του οποίου είχα την τύχη να παραβρεθώ προ τετραετίας.
Ο ναός ευρίσκεται στο πολυπληθέστερο χωριό της Σαντορίνης, το Εμπορείο, και τα εγκαίνια τελέσθηκαν συμφώνως προς την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη και με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο.
Η σχετική ανακοίνωση στις αφίσες που είχαν αναρτηθεί σε όλη την Σαντορίνη έγραφε συγκεκριμένα ότι «Ο Ιερός αυτός Ναός είναι ο πρώτος ανά τον Ορθόδοξο κόσμο που αφιερώνεται στο νεοφανή και θαυματουργό αυτό άγιο της καρτερίας και της υπομονής».
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτριος Κ. Νταντινάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.