Μουσείο Τυπογραφείας

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

“Σταθερές Συντεταγμένες” στον Αγιο Ρόκκο

IMG_9259Δύο καλλιτέχνες, η ζωγράφος Μαρία Κελαϊδή και ο γλύπτης Γιάννης Γαβαλάς “υπογράφουν” την έκθεση σύγχρονης τέχνης “Σταθερές Συντεταγμένες – Αγιος Ρόκκος 35ο30′ 24ο01’” που φιλοξενείται από προχθές το βράδυ στον Αγιο Ρόκκο στην Σπλάντζια. Η θεματική της έκθεσης βασίζεται στη διαπλοκή των εντυπώσεων που δημιούργησε ο βενετσιάνικος ναός και η παλιά πόλη των Χανίων στους δύο καλλιτέχνες.
«Με τη συνεργασία του Γιάννη, ουσιαστικά “χαρτογραφώ” την περιοχή και τη “σηματοδοτώ” με παλιές φωτογραφίες από τη γειτονιά. Η Σπλάντζια ήταν μια περιοχή που δέχτηκε πολλούς πολιτισμούς, ανθρώπους από πολλές φυλές με μεγάλο ιστορικό βάθος», τονίζει χαρακτηριστικά η κα Κελαϊδή. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ιωάννη Αρχοντάκη από το Χανιά Art και τον Κωνσταντίνο Πρώιμο που έχουν κάνει μαζί την επιμέλεια, διότι πραγματικά έχουν κάνει μια εξαιρετική δουλειά», σημειώνει η καλλιτέχνης, ενώ από την πλευρά του, ο Γιάννης Γαβαλάς επισημαίνει ότι, «η συνύπαρξη δύο καλλιτεχνών σε αυτόν τον υπέροχο χώρο ξεκίνησε από το… τίποτα, αλλά με πολύ καλή διάθεση. Η Μαρία Κελαϊδή αντιπροσωπεύει τη ζωγραφική και εγώ τη γλυπτική. Αποφασίσαμε να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε μια κοινή παρουσία σε έναν τόσο επιβλητικό χώρο».
Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον, με την επιμέλεια να ανήκει στον Κωνσταντίνο Πρώιμος και τον Ιωάννη Αρχοντάκη.
Θα είναι ανοικτή κάθε μέρα 19:00-22:00 έως τις 21 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.