Μουσείο Τυπογραφείας

Στα δικαστήρια για χώρο στη παλιά πόλη

Στις δικαστικές αίθουσες για τη στοά πίσω από το αρχαιολογικό μουσείο, που συνδέει την οδό Χάληδων με την οδό Ζαμπελίου βρέθηκαν χθες Δήμος Χανίων και ιδιώτες ιδιοκτήτες των ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή.
Η υπόθεση που υφίσταται από το 2011 εκδικάστηκε χθες το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο Χανίων με κάθε πλευρά να καταθέτει τα δικά της επιχειρήματα και τις δικές της θέσεις και να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο αίθριο αποτελεί ιδιοκτησία της.
Από τη μεριά του ιδιοκτήτη ακινήτου πίσω από το αρχαιολογικό
μουσείο κατατέθηκαν συμβόλαια με βάση τα οποία ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί αυλή για το ακίνητο του και αποτελεί ιδιοκτησία του, επομένως «δεν ανήκει ούτε στο Δήμο, ούτε σε κάποιο άλλο δημόσιο φορέα».
Από τη μεριά του Δήμου, οι νομικοί του εκπρόσωποι υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί πάροδος της Χάληδων που την συνδέει με την οδό Ζαμπελίου. Επομένως αποτελεί δρόμο και όχι ιδιοκτησία.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από χρονικό διάστημα 7-8 μηνών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.