Μουσείο Τυπογραφείας

Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στα Χανιά θα βρεθεί το Σάββατο  17 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει το ΚΙΦΑΧ στο Εργατικό Κέντρο, στις 7 το απόγευμα.

Στην ανοιχτή συζήτηση με τίτλο:«Μετάδοση ασθενειών ή σθένους;» θα συμμετέχει και το μέλος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγης Τερζίδης.

Στην ανακοίνωση του ΚΙΦΑΧ αναφέρεται: «Εδώ και μήνες ακούγεται από επίσημα κυβερνητικά χείλη ότι η Κρήτη και τα Χανιά θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από καταυλισμούς της υπόλοιπης χώρας, αφού τα δικά της παράλια δεν γνώρισαν μαζικά τις καραβιές του πολέμου που δέχτηκαν τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από την πρώτη στιγμή, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ) δήλωσε παρών στη στήριξη και την περίθαλψη των ανθρώπων αυτών, αφού ο λόγος της δημιουργίας του και η εμπειρία των εθελοντών του όχι απλώς του το επιτρέπουν αλλά του το υπαγορεύουν.

Σήμερα, και ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή της παρουσίασης ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού από το αρμόδιο υπουργείο και την τοπική αυτοδιοίκηση, η υλοποίηση ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες και η εξέλιξη των αναγκαίων βημάτων προετοιμασίας των επαγγελματιών που θα κληθούν στη διαχείριση πτυχών της φιλοξενίας των θυμάτων του πολέμου εκκρεμεί ακόμα.
Το ΚΙΦΑΧ, από την πλευρά του, προωθεί την ενημέρωση με ευθύνη και εγκυρότητα, στους τομείς που του αναλογούν, και διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση για τη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης των προσφύγων, με παρουσίαση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και αναγκών, η οποία απευθύνεται σε λειτουργούς υγείας αλλά και σε πολίτες που είτε θέλουν να ενημερωθούν είτε εθελοντικά να εργαστούν για αυτήν την πτυχή της φιλοξενίας των προσφύγων»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.