Μουσείο Τυπογραφείας

Στα Χανιά ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ

15-171014theofilos-rozenmpergk-arxeioΕνδιαφέρουσα ημερίδα για τους ιδιοκτήτες, διαχειριστές και συντηρητές των ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων του Νομού σχετικά με την αναγκαιότητα εφαρμογής μέτρων πρόληψης της νόσου των Λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες, οργανώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Χανιά σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, με την παρουσία του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης (Ανδρέα Παπανδρέου 70) αυτό το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως την 1 το μεσημέρι.

Ομιλητές, μεταξύ άλλων, θα είναι η Ουρανία Καλκούνη, ειδική παθολόγος του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται μέσω αναπνευστικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Αναστασία Ανδρεοπούλου, Επισκέπτρια Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Άννα Ψαρουλάκη, επίκουρη καθηγήτρια Μικροβιολογίας και Ζωονόσων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Πάμφιλος Γιασαφάκης, Επόπτης Δημόσιας Υγείας-Υγειονομικός Επιθεωρητής της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

Η Λεγεωνέλλωση είναι μια σοβαρή νόσος του αναπνευστικού συστήματος που κυρίως μεταδίδεται σε ταξιδιώτες που διαμένουν σε καταλύματα με πλημμελή συντήρηση και λειτουργία των ψυκτικών εγκαταστάσεων. Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιτήρησης της Νόσου των Λεγεωναρίων ενημέρωσε σχετικά την Ελλάδα, ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους (2017), υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου στη Χώρα μας.

Για το λόγο αυτό, και επειδή το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι υψίστης προτεραιότητας δικής του, αλλά και της Τουριστικής Βιομηχανίας, πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ασφαλούς διαμονής των επισκεπτών μας , έχει προγραμματίσει μέσα στο Μάιο σχετικές ημερίδες, όχι μόνο στην Κρήτη (Χανιά-Ηράκλειο), αλλά και στην Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα, περιοχές που αποτελούν προορισμό μεγάλης τουριστικής προσέλευση,

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Χανίων κάνει έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.