Μουσείο Τυπογραφείας

Στα Ανώγεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στα Ανώγεια βρίσκεται, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος ώστε να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου του 1944.

Νωρίτερα, παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που θα ανακηρυχθεί και επίτιμος δημότης Ανωγείων, στο πλαίσιο της επίσκεψής του θα βρεθεί και στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης του δήμου Ανωγείων ώστε να ενημερωθεί για τα εκθέματα.

Εκεί θα έχει την ευκαιρία να δει αντίγραφα ευρημάτων του Ιδαίου ‘Αντρου και ομοιώματα αντικειμένων που έγιναν από κεραμουργούς και πιθαράδες από το χωριό Μαργαρίτες Ρεθύμνης.

O κ.Παυλόπουλος θα φτάσει στα Ανώγεια στις 10.30 π.μ όπου θα τελεστεί Επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου. Στις 11 π.μ Επιμνημόσυνος δέησις στην πλατεία “Αρμί”. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο κ.Δημήτρη Σαλούστρο (Ζαϊμης) με τίτλο “Το ποινικό δικαίωμα στο φως”. Η Μαρίνα Δακανάλη θα τραγουδήσει απόσπασμα από το τραγούδι της Ειρήνης Αναγνωστάκη “Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή”.

Στις 12 μ.μ η τελετή ανακήρυξης του κ.Παυλόπουλου σε επίτιμου δημότη Ανωγείων στην αίθουσα των δημοτικών συμβουλίων.

Στη 1 μ.μ επίσκεψη στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης και ξενάγηση από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη.

Στις 2 μ.μ επίσημο γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις στα Ανώγεια συνεχίζονται στις 9.30 μ.μ στο θέατρο “Νίκος Ξυλούρης” όπου θα παρουσιαστούν οι “Μύθοι των Ανωγείων”. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μέσα από τους μύθους και με ακριβούς συμπαραστάτες θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει την ψυχή αυτού του λαού που πιο ψηλά από όλα βάζει τον Πολιτισμό, την υπερηφάνεια, την ελευθερία. Μαζί του μουσικοί χορευτές και τραγουδιστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μια πορεία στην ιστορία των Ανωγείων μέσα από τους Μύθους της “Νεράιδας” του θεριού της Ζώμινθος, του Υάκινθου, της Βοσκοπούλας, του Αί Γιώργη.

Συμμετέχουν οι:Ψαραντώνης-Γιαλάφτης-Βασίλης Δραμουντάνης-Γιώργης Βρέντζος-Δημήτρης Ξυλούρης-Γιώργης Ρούλιος-Στέφανος και Βασίλης Χαιρέτης-Μαρίνα Δακανάλη-Αλίκη Ζωγράφου.

Αφήγηση: Νίκος Βρέντζος (Μπουργονίκος)

Στο χορό το “μυθικό” συγκρότημα Μαυρόκωστα-Σταυρακάκη και η σχολή χορού Φένιας Χαιρέτη και Παύλου Πωλιουδάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.