Μουσείο Τυπογραφείας

Στα 17 εκατ. ευρώ το ύψος των ζημιών στον Δήμο Χανίων

Απεστάλησαν τα Τεχνικά Δελτία σε Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και Περιφέρεια Κρήτης

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, υπέγραψε και απέστειλε τα Τεχνικά Δελτία, που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και αφορούν τις ζημιές, που προκλήθηκαν από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν το Νομό Χανίων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Η εκτίμηση των ζημιών στο Δήμο Χανίων και το αιτούμενο ποσό από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτό αφορά μεταξύ άλλων στην:

• αποκατάσταση του οδικού δικτύου στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων,
• αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου,
• απομάκρυνση εδαφικών καταπτώσεων,
• αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων σε διάφορα σημεία του Δήμου και
• στην εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Χανίων επιπλέον με αίτημά του ζήτησε από την Περιφέρεια Κρήτης, ως καθ’ ύλην αρμόδια, την άμεση αποκατάσταση του συνόλου του ασφαλτοτάπητα του κατεστραμμένου οδικού δικτύου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων, για το οποίο έχει την ευθύνη η Περιφέρεια, ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στους οδικούς άξονες Χανιά – Σούδα, Χανιά – Αεροδρόμιο, Τάφοι Βενιζέλων – Κουνουπιδιανά.
Επίσης, οι Δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά ζήτησαν με κοινό αίτημά τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, την άμεση αποκατάσταση του συνόλου του οδοστρώματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων Κισσάμου, από τη Γέφυρα του Κλαδισού έως τη γέφυρα του Πλατανιά, αρμοδιότητας επίσης της Περιφέρειας Κρήτης.

1 σχολιο

  • [Steve] ~ 6 Μαρτίου 2019 ~ 17:38 ~ Απάντηση

    I saw a documentary yesterday about regions in Africa which suffer constant severe landslides. They have been planting bamboo which has completely erased the problem. This is what we should also be doing here. It can be harvested and furniture etc made from it which would give extra income to our island.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.