Μουσείο Τυπογραφείας

Στ. Θεοδωράκης: Ή θα δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή θα ζήσουμε στα αποκαΐδια της

«Στο διάγγελμά του, ο Μακρόν, μετά τη φωτιά της Παναγία των Παρισίων, χρησιμοποίησε τις λέξεις:
– «Να ξαναχτίσουμε».
– «Να ξαναδούμε την καταστροφή ως ευκαιρία».
– «Αλληλεγγύη και σχέδιο».

Είναι οι λέξεις που ταιριάζουν και για την Ευρώπη» αναφέρει σε σχόλιο του ο Σταύρος Θεοδωράκης  με αφορμή την εκδήλωση του Ποταμιού με τίτλο «Με τους τολμηρούς ή με τους φοβικούς;» και συνεχίζει λέγοντας πως «Να ξαναχτίσουμε. Γιατί ο στόχος είναι να χτίσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.
Να δούμε τις καταστροφές που τις επιφέρουν τα τελευταία χρόνια οι δημαγωγοί και οι εθνικιστές, ως ευκαιρία για την Αναγέννησή μας.
Με σχέδιο και αλληλεγγύη.

Η Ευρώπη ή θα προστατευθεί ή θα καεί.
Ή θα δημιουργήσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή θα ζήσουμε στα αποκαΐδια της.

Οι προτεραιότητες όμως του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου είναι άλλες.
Χθες στη Βουλή, είχαμε άλλη μια υποκριτική σύγκρουση για τις πολεμικές αποζημιώσεις. Του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Α Παγκοσμίου Πολέμου…
Οι σύμμαχοι μας λοιπόν στην προσπάθεια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι μόνο οι πολίτες. Οι άλλοι πάνε… πίσω.

Πρέπει να συναντήσουμε τους πολίτες που πιστεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.