Μουσείο Τυπογραφείας

Στ. Αρναουτάκης: «Απαιτούνται συνεργασίες και συγκλήσεις»

Ο περιφερειάρχης Κρήτης μιλά στα “Χ.ν.” για την πιθανότητα συμπόρευσης με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

08«Oποια συνεργασία είναι στο φως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Συνεργασίες που είναι κάτω από το τραπέζι και στο σκότος να φοβάστε». Με αυτά τα λόγια ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης απάντησε στα Χανιώτικα νέα, σχετικά με τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για συνεργασία της παράταξής του με την παράταξη που στηρίζει στην Περιφέρεια Κρήτης ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Eιδικότερα, ερωτηθείς από τα “Χ.ν.” ο κ. Αρναουτάκης υπεραμύνθηκε των συνεργασιών τονίζοντας ότι οι συγκλήσεις αποτελούν ένα από τα ζητούμενα του “Κλεισθένη” και της απλής αναλογικής, ενώ, όπως έκανε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον επικεφαλής της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Κρήτης.
«Εμείς θέλουμε ως αυτοδιοικητικοί να κάνουμε συζητήσεις και συναντήσεις με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να δούμε πως μπορούμε να υπάρξουν συνεργασίες και συνέργειες πάνω σε αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά θέματα, σε θέματα που αφορούν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ενώ σχετικά με τις αντιρρήσεις που έχουν εκφράσει στελέχη της παράταξής του στην προοπτική συνεργασίας με δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος ο κ. Αρναουτάκης τόνισε: «Πάντα υπάρχει ένας προβληματισμός αλλά καλύτερα να κάνεις μια συμφωνία εκ των προτέρων κι όχι εκ των υστέρων. Οποια συνεργασία είναι στο φως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Συνεργασίες που είναι κάτω από το τραπέζι και στο σκότος να φοβόστε».
Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ακόμα ότι «οι συνεργασίες αυτοδιοικητικών στελεχών είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και πάντα στο περιφερειακό συμβούλιο θέλαμε να έχουμε ευρείες συγκλήσεις και συναινέσεις».
«Αυτό φαίνεται κι από το ό,τι πάρα πολλά στελέχη από πολλούς πολιτικούς χώρους θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας. Δεν είναι ότι είναι μόνο από την πλευρά ενός πολιτικού χώρου. Σε κάθε περίπτωση, βεβαίως σέβομαι και τιμώ όλα τα κόμματα και το έχω αποδείξει στην πορεία μου, αλλά η αυτοδιοίηση έχει μια άλλη δυναμική. Θεωρώ, λοιπόν, ότι όπως πηγαίνουμε για να υπάρξουν συνεργασίες με τις παρατάξεις είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί», είπε καταλήγοντας ο κ. Αρναουτάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.