Μουσείο Τυπογραφείας

Σωστό και λάθος

Δίνονται ή όχι οι δυνατότητες για να αλλάξουν οι πολίτες τα δεδομένα, καταβάλλοντας προσπάθειες για μια καλύτερη ζωή; Προσφέρονται καθημερινά οι ευκαιρίες για να καταστεί δυνατή η επιτυχής αναμόρφωση των συνθηκών, ώστε να μπορεί ο καθένας να πει πως έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει την κατάστασή του, παρά το γεγονός ότι οι προσφερόμενες ευκαιρίες δεν είναι πολλές;
Δεν νομίζω.
Καθημερινά διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας για την επιβίωση, σε σημείο μάλιστα που κανείς δεν μπορεί να δει αν πραγματικά του προσφέρονται μοναδικές ευκαιρίες και αν θα μπορούσε τις ευκαιρίες αυτές να τις αρπάξει και να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Είναι τόσο πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις και οι συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα καθημερινά, που δεν απομένει ο παραμικρός χρόνος για να σκεφθεί κανείς αν πραγματικά κάνει το σωστό ή το λάθος που πιθανόν να του κοστίσει ακριβά στο μέλλον.
Οι ευκαιρίες πάντως δεν δίδονται και αυτό που λένε πως αν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά θα δεις τις ελπίδες να περνούν, είναι σε κάθε περίπτωση υπό αίρεση.
Οι δυνατότητες μιας ολοκληρωτικής επιτυχίας εις ότι αφορά στο επικοινωνιακό προτσές αλλά και στην προσπάθεια αλλαγής των υφιστάμενων δεδομένων με την βοήθεια της θαυματουργού κρίσης, μειώνονται σταδιακά καθώς αυτή ακριβώς η ταχύτητα της καθημερινότητας περιορίζει το κριτικό πεδίο για να μπορεί κανείς να αντιληφθεί αν πραγματικά κάνει το σωστό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.