Μουσείο Τυπογραφείας

Σκέψεις για τα συμβαίνοντα τον τελευταίο καιρό

Κύριε διευθυντά,
ξεκινάμε από τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη που ουσιαστικά ζητά ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους.
Αυτό για να γίνει πρέπει να παραβιαστεί η αρχή διατήρησης εξουσιών, πέραν του γεγονότος ότι οι 8 Τούρκοι ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Μήπως ζηλεύουμε το καθεστώς της Τουρκίας;
Ας δούμε τώρα το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας.
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει  να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, παραπέρα ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με μέσα και το προσωπικό κυρίως από προσλήψεις μονίμων στρατιωτών και υπαξιωματικών για καλύτερο χειρισμό των οπλικών συστημάτων. Το σύστημα αυτό εφαρμόζει η Κύπρος απ’ ότι έχω ακούσει στα ΜΜΕ και με επιδότηση από προγράμματα .
Για τα θέμα των Σκοπίων για την ονομασία καμία υποχώρηση (όχι Μακεδονία), για την εθνικότητα όχι Μακεδονική και αλλαγή το συντάγματος για απάληψη επεκτατικών βλέψεων.
Οσον αφορά το θέμα NOVARTIS, το ελληνικό δημόσιο, να απαιτήσει αποζημίωση από την εταιρεία.
Ηθελα να ξέρω κύριοι Υπουργοί των Οικονομικών τι χρήματα έχετε εισπράξει από τους διαπλεκόμενους, τι έχει μπει στο ταμείο το Δημοσίου, τι γίνεται με τις περιβόητες λίστες, ώστε να ελαφρυνθούμε από την αβάσταχτη φορολογία, τις μειώσεις των συντάξεων, τις αυξήσεις καυσίμων κ.λπ.
Εκτός των αξιολογήσεων της Τρόικας, σας έχει περ’ασει από τη σκέψη ποτέ να μειωθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Κύριοι Υπουργοί, κάνετε κοινωνική πολιτική για 1,5εκ. άτομα με τα δικά μας χρήματα και όχι το κράτος. Πληρώνουμε ΥΚΟ για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ των παραπάνω. Αν αύριο δεν μπορώ να πληρώσω το ρεύμα μου ποιος θα μου το πληρώσει; ΕΣΕΙΣ ή οι διαπλεκόμενοι;

Μανώλης Τσαπάκης
συνταξιούχος Δημοσίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.