Μουσείο Τυπογραφείας

Σκέψεις… από μιαν εθελόντρια

49831886_10155642041406114_4976938464005062656_n1η Γενάρη του νέου έτους
Σε κάποιες στιγμές ανάπαυλας περιδιαβαίνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλάσσω ευχές με φίλους και γνωστούς. Ξάφνου πέφτω στην ανάρτηση φίλης με μια φωτογραφία και ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι. Κάτω από την εικόνα ενός πεινασμένου παιδιού, η συνειδητοποιημένη φίλη εύχεται για το 2019 λιγότερη πείνα, μοναξιά και δυστυχία στον κόσμο.
Κοιτώ τα μάτια του πεινασμένου παιδιού. Ξαναδιαβάζω το λιγόλογο κείμενο και αναλογίζομαι:
Ζούμε σε έναν κόσμο που ενώ παράγει περισσότερη τροφή από όση χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι της γης για να τραφούνε, κάθε δύο δευτερόλεπτα πεθαίνει ένα παιδί από πείνα.
Ζούμε σε έναν κόσμο όπου καταφέραμε να αυξήσουμε τα χρόνια της ζωής μας (τουλάχιστον στο πιο ανεπτυγμένο μέρος της γης) . Κι όμως δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε αυτόν τον περίσσιο χρόνο. Δεν ξέρουμε να τον εκμεταλλευτούμε. Και να χαρούμε τη ζωή που μας προσφέρεται. Οι νεώτεροι επιδίδονται σε κούρσα παραγωγής και κατανάλωσης υλικών αγαθών και οι γεροντότεροι επειδή φρενάρουν την ιλιγγιώδη ταχύτητα των παιδιών τους αποθέτονται σε οίκους ευγηρίας αξιοπρεπείς ή μη.
Σε έναν κόσμο που ενώ βρισκόμαστε σε ολοένα πιο πολυάνθρωπα περιβάλλοντα, δεν γνωρίζουμε τον γείτονα του απέναντι σπιτιού. Που αν κάποιος άγνωστος σου πει καλημέρα στον δρόμο αντί να του ανταποδώσεις τον χαιρετισμό, τον κοιτάς παραξενεμένος. Που ψάχνοντας ανθρώπους για μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων αντί να κοιτάξουμε τον διπλανό να τον γνωρίσουμε και να δούμε αν μας κάνει, τον ψάχνουμε μέσα από τα άψυχα μηχανήματα μέχρι και την άλλη άκρη του κόσμου.
Που η τεχνολογία έχει κάνει υποτίθεται την ζωή μας πιο εύκολη δίνοντας μας καινούργια εργαλεία και τρόπους. Συγχρόνως μας δίδει και νέα πιο βίαια, ακριβέστερα και αποτελεσματικότατα όπλα και τρόπους καταστροφής των συνανθρώπων και του περιβάλλοντος.
Που ενώ ο κόσμος τούτος είναι πανέμορφος κάποιοι τον καταστρέψουν συστηματικά και με ευσυνειδησία για να έχουν περισσότερα οικονομικά οφέλη.
Που ενώ νομίζουμε ότι έχουμε κυριαρχήσει στην φύση και την κουμαντάρουμε κατά πως μας συμφέρει, ένας σεισμός, μια πλημμύρα, μια φωτιά μας κάνουν να καταλάβουμε ότι τελικά πολύ λίγα πράγματα έχουμε πετύχει.
Που δεν μπορούμε να τον απολαύσουμε γιατί αναζητούμε την ευτυχία στα υλικά αγαθά.
Που αν και τα υλικά αγαθά επαρκούν για να είμαστε όλοι καλά και να ζούμε σε καλή κατάσταση, εντούτοις όλο ψαχνώμαστε και χαλάμε ότι μπορεί να χαλαστεί χωρίς όμως να χτίσουμε στην θέση του κάτι καινούργιο.
Που ενώ θα μπορούσαμε να ζούμε παγκοσμίως εν ειρήνη, τα οικονομικά συμφέροντα επιβάλλουν και συντηρούν πολέμους και τρομοκρατία σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γής.
Μετά από όλα αυτά το μόνο που μπορεί κανείς να ευχηθεί είναι καλά μυαλά. Μπας και μας έρθει ο νους στην κεφαλή μας και αποφασίσουμε τι πραγματικά έχει αξία και εργαστούμε όλοι συνειδητά προς αυτήν την κατεύθυνση της ειρήνης και της δημιουργικότητας.
Καλή χρονιά συμπολίτες. Ας έχουμε όλοι υγεία.
Αγγελική Μπεμπλιδάκη

49589808_10216361708208266_2915878087805632512_nΕνας ιδιαίτερος αγώνας διεξήχθη το Σαββατο στο γήπεδο της Σούδας… Ο τελικός αγώνας κυπέλλου από την ομαδα ΠΑΝΑΚΡΩΤΗΡΙΑΚΟΥ και ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και παρα το ψυχος και τη βροχη πολλοι οι φιλαθλοι και υποστηρικτές των 2 ομαδων που παρακολουθήσαν τον αγωνα αυτό και παράλληλα προσέφεραν γαλατα μακράς διαρκείας για τους Γιατρους του Κόσμου. Εμεις ευχαριστούμε το προεδρο ΕΠΣ Χανιων, τους προέδρους των ομάδων, τους παίκτες αλλα και τους φιλαθλους που μας χάρισαν στιγμές αθλητισμού και εθελοντισμού.
Ε.Μ

Με κρύο με βροχή με χιόνι… όπου υπάρχουν άνθρωποι…..

Με κρύο με βροχή με χιόνι… όπου υπάρχουν άνθρωποι…..

Η στατιστική του ιατρειου από 02/01/2019 έως και 04/01/2018 είναι

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΕΛΛΑΔΑ      10
ΜΑΡΟΚΟ      7
ΙΡΑΚ              4
ΑΛΓΕΡΙΑ        4
ΑΛΒΑΝΙΑ      3
ΠΑΚΙΣΤΑΝ     3
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  2
ΑΙΓΥΠΤΟΣ    1
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ  1
ΤΟΥΡΚΙΑ          1
ΣΥΝΟΛΟ        36

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.