Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ:

Χώρος πρασίνου το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου

Να παραχωρηθεί οριστικά και να χαρακτηριστεί ολόκληρος ο χώρος ως αστικό πράσινο προς το συμφέρον των δημοτών, διεκδικεί για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου η Πρωτοβουλία Χανιωτών που το βράδυ της Δευτέρας διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «Ένσταση επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων», σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται πολεοδόμηση τμήματος του στρατοπέδου Μαρκοπούλου.

Η Πρωτοβουλία ήδη προχωρά στην συλλογή υπογραφών για μαζική κατάθεση ένστασης που θα επιτείνει την απαίτηση για δημιουργία χώρου πρασίνου κάτι που εξ άλλου έχει αποφασίσει ομόφωνα στο παρελθόν και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.
Στο κείμενο της ένστασης επί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι « από πουθενά δεν προκύπτει επιστημονικά η ανάγκη για δημιουργία οικοδομικών τετραγώνων σε αυτήν την περιοχή (του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου)», ωστόσο, «διαπιστώνεται το σοβαρό έλλειμα χώρων πρασίνου για την πόλη των Χανίων», όπως επίσης « διαπιστώνεται έλλειμμα σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων».
« Για μας τους πολίτες είναι πολύ σημαντικότερο από ένα πολεοδομικό κέντρο, το πράσινο και η άθληση. Για το λόγο αυτό καταθέτουμε ένσταση και ζητούμε από τους μελετητές να αλλάξει ο σχεδιασμός στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου και αντί να προβλέπεται σε τμήμα του πολεοδομικό κέντρο, να σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου ως αστικό πράσινο που θα φιλοξενεί και ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις» καταλήγει.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ, εκτός από τη συλλογή υπογραφών για την ένσταση, έγινε και παρουσίαση του θέματος «δίκτυο ανοικτών και πράσινων χώρων, μια εν δυνάμει καθημερινή ιστορία» από την ομάδα «ενοποίησης ανοικτών και πράσινων χώρων» Δήμου Χανίων, ΤΕΕ/ΤΔΚ-ΣΑΧ.
Ακολούθησε συζήτηση για το ζήτημα παραχώρησης του Στρατοπέδου από το από το ΥΠΕΘΑ στο Δήμο, έναντι τιμήματος και όπως έγινε γνωστό, θα ακολουθήσει την Τρίτη ανακοίνωση με την θέση της Πρωτοβουλίας για το θέμα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Τρίτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.