Μουσείο Τυπογραφείας

Συντονιστικό όργανο για την Κοινωνική πολιτική

Συντονιστικό Όργανο με ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς που θα οργανώσει την κοινωνική παρέμβαση του Δήμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας θέλει να συστήσει η νέα δημοτική αρχή. Αυτό επισήμανε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την κοινωνική πολιτική. Η δράση του Οργάνου θα εντοπίζεται σε θέματα:

1. Σίτιση ,που καλύπτεται από αρκετές δομές (συσσίτια εκκλησίας, κοινωνική κουζίνα, κύτταρο κα.) Δημιουργία κοινωνικού εστιατορίου.
2. Ένδυση και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης. Μπορεί να καλυφθεί από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ως βασικός πυλώνας.
3. Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χανίων και συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με το ΕΣΥ και το ΠΕΔΥ. Προαγωγή δράσεων για την υγεία, σεμινάρια για την προληπτική ιατρική κα.
4. Στέγαση. Ο κ. Βάμβουκας τόνισε πως τις ημέρες της κακοκαιρίας προσφέθηκε στέγη σε 30 άστεγους, ενώ ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα λειτουργίας υπνωτηρίου σε ακίνητο του Δημοτικού Γηροκομείου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις από τον πρόεδρο του ΔΟΚΟΙΠΠ Μιχάλη Βλαχάκη, την αντιπρόεδρος Ελευθερία Αλιφιεράκη, τους αντιδημάρχου Μανώλη Φραγκάκη και Νεκτάριο Αλεξανδράκη.
«Για εισηγήσεις που στην ουσία παρουσιάζουν το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής» μίλησε η κ. Νάνσυ Αγγελάκη, ενώ ο Άρης Παπαδογιάννης ζήτησε απαντήσεις πάνω στο συντονισμό, την οργάνωση και τον σχεδιασμό των δημοτικών υπηρεσιών και πρότεινε τη λειτουργία «ενός πολυδύναμου οργανισμού του Δήμου που θα υπερασπίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Την ανάγκη δημιουργίας λαϊκού υπνωτηρίου για τους άστεγους, ξενώνα υποδοχής προσφύγων, κοινωνικού εστιατορίου, τονίζοντας πως «είναι δομές που πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί υπάρχει ανάγκη» τόνισε ο Γιάννης Σαρρής.
Ο Νίκος Παπαντωνάκης υπογράμμισε πως η ανατροπή της φτώχειας μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή πολιτικής, ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων, κινητοποίηση του λαϊκών στρωμάτων και τέλος ο Σεραφείμ Ρίζος ανάφερε πως οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν σε πολιτικές για να δοθεί τέλος στη φτώχεια και στην ανεργία που δημιουργούν τα συσσίτια και τους αστέγους.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βάμβουκας ανακοίνωσε το κλείσιμο του δημοτικού λαχανόκηπου κάτι που βρήκε κατηγορηματικά αντίθετη την κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη από μεριάς της παράταξης Μ. Σκουλάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.