Μουσείο Τυπογραφείας

Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας-Γαλλίας-Γερμανίας για πολιτική λύση στη Συρία

Στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να συναντηθούν σήμερα Σάββατο, όπως μεταδίδει το cnn.gr οι ηγέτες της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, προκειμένου να παγιωθεί η εύθραυστη εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ, της Συρίας. Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν προτάσεις προκειμένου να δοθεί μια «πολιτική λύση» στην περίπλοκη σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 360.000 θανάτους από το 2011.

Η Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στους προέδρους της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα φέρει για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τις 16:00 ώρα Ελλάδος υποστηρικτές αντίπαλων πρωτοβουλιών.

Η Τουρκία και η Ρωσία αποτελούν μαζί και με το μια ανυπέρβλητη τριάδα στο πεδίο, όπου επέτρεψαν μια σχετική σιγή των όπλων υπέρ της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα. Η Γαλλία και η Γερμανία από την άλλη ανήκουν στην «μικρή ομάδα» για τη Συρία που απαρτίζεται και από άλλες πέντε χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι ΗΠΑ.

Ο βασικός στόχος της συνόδου είναι να εξεταστούν οι νέες φόρμουλες που μπορούν να βρεθούν προκειμένου «να δοθεί μια πολιτική λύση στην περίπλοκη αυτή σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 360.000 θανάτους από το 2011», δήλωσε χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.