Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεργασία ΜΑΙΧ με “American University of Madaba”

Για τη Μεσογειακή δίαιτα και τις υπηρεσίες τροφίμων

Στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης INTERNSHIP IN FOOD SERVICES, που αφορά την εφαρμογή τεχνικών και μεθόδων στις υπηρεσίες τροφίμων, σε διάφορες υπηρεσίες εστίασης, εστιατόρια, ξενοδοχεία, παρασκευή catering, φοιτήτριες από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Madaba στην Ιορδανία συμμετείχαν σε διάφορες προγραμματισμένες δραστηριότητες, μαζί με επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης. Η συνεργασία των 18 ημερών που διεξήχθη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων από τις 02-21/09/2018, συμπεριλάμβανε μη παραδοσιακές μεθόδους διδασκαλίας και εκπαίδευσης με βάση την παρατήρηση τη διαδραστική μάθηση και την επίλυση προβλημάτων.
Οι φοιτήτριες εκπαιδεύτηκαν πανω στην ασφάλεια των τροφίμων και την προετοιμασία τους από τον σεφ του ΜΑΙΧ κ. Γιάννη Αποστολάκη, μαζί με την σου-σεφ κα. Γιώτα Τσουνάπη, με την οποία μαγείρεψαν κρητικά εδέσματα και αρτοσκευάσματα. Πιο λεπτομερώς έμαθαν την σωστή διαχείριση των ψαριών και των κρεάτων, γνώρισαν διάφορους τρόπους παρασκευής κρέατος, όπως π.χ. το κάπνισμα, το ψήσιμο στη σχάρα, στην κατσαρόλα, στο κενό αέρος καθώς και τον τρόπο φιλεταρίσματος κρεάτων και ψαριών. Εισήχθησαν στις έννοιες των τοπικών προϊόντων, την χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών σε παρασκευάσματα διατροφής, την Κρητική και Μεσογειακή διατροφή και την διατήρηση τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ξεναγήθηκαν στην πόλη των Χανίων και συμμετείχαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης όπως στην Γιορτή Σαρδέλας στη Νέα Xώρα, επισκέφθηκαν την ιχθυόσκαλα στη Σούδα, την εταιρεία ζαχαροπλαστικής ΣΠΙΤΙΚΟ, την εταιρεία ABEA που είναι η παλαιότερη επιχείρηση ελαιολάδου στην Ελλάδα, το μαγαζί ΔΙΟΝΥΣΟΣ όπου γνώρισαν τοπικά προϊόντα εμπορίου και την λαϊκή αγορά του Σαββάτου.
Επίσης, παρακολούθησαν την ανάλυση ελαιολάδου στο εργαστήριο της Αναλυτικής Χημείας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του ΜΑΙΧ και συμμετείχαν σε εργαστήριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου στο MAIΧ.
Σκοπός του προγράμματος ήταν να εξοικειωθούν με τις διάφορες πτυχές της εργασίας σε μια κουζίνα μαζικής εστίασης που τροφοδοτεί σε καθημερινή βάση περίπου 150 άτομα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.