Μουσείο Τυπογραφείας

Συνέπειες της κρίσης

A Greek and an EU flag flutter in front of the temple of the Parthenon during the takeover ceremony of the six-month rotation of Greece's EU Presidency in AthensΤο έχουμε ξαναγράψει… Η έξοδος της χώρας μας από τα μνημόνια, τον περασμένο Αύγουστο, σαφώς και δεν σηματοδότησε τον τερματισμό της κρίσης ούτε βέβαια την επιστροφή μας από την μια στιγμή στην άλλη, στην κανονικότητα.
Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της λιτότητας, άφησαν τη σφραγίδα τους σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, που είδε μισθούς και συντάξεις να μειώνονται, την ανεργία να αυξάνεται, μαζί με τους φόρους και τις τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες.
Επιβεβαίωση όλων τούτων, η είδηση ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2019 στα 104,652 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης τον Ιανουάριο ήταν 1.186.380.
Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κοινωνία μας βγήκε βαθιά πληγωμένη από την κρίση, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει σε πολλές υποχρεώσεις της.
Ας ελπίζουμε ότι ο… χρόνος θα αρχίσει κάποια στιγμή να μετρά θετικά και οι Ελληνες, θα… “αντικρύσουν” την ανάκαμψη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.