Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε στα Χανιά

Τα αντιπλημμυρικά έργα των τελευταίων ετών έχουν μετριάσει τους κινδύνους για πλημμυρικά φαινόμενα από τον Κλαδισό ποταμό σύμφωνα με το σχέδιο.Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 11.00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η συνεδρίαση πραγματοποιείται, λόγω των πρόσφατων καταστροφικών φαινομένων, που έπληξαν την Κρήτη και ιδιαίτερα τα Χανιά και των σοβαρών προβλημάτων, που προκλήθηκαν σε βασικές υποδομές.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης αφορούν στην αντιμετώπιση των υδρομετεωρολογικών και κατολισθητικών φαινομένων και στην οδική ασφάλεια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο καθηγητής Εφαρμοσμένης & Δυναμικής Γεωλογίας, Ευθύμης Λέκκας, θα πραγματοποιήσει ομιλία, με θέμα: “Φυσικές καταστροφές και κλιματική αλλαγή”.
Στο μεταξύ, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 με τη συμβολή του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και τη συμμετοχή του καθηγητή Εφαρμοσμένης & Δυναμικής Γεωλογίας, Ευθύμη Λέκκα, θα γίνει επιτόπια αυτοψία στις πληγείσες περιοχές (αναχώρηση 15.30, Δημαρχείο Χανίων), παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απ. Βουλγαράκη, των Δημάρχων του Νομού και μελών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε.
Επισυνάπτεται η επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και την Υφ. Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, με την οποία ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, ζητά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, σε όλους τους Δήμους της χώρας, που έχουν πληγεί από έκτακτα φυσικά φαινόμενα»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.