Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζει την Κοινωνική Πολιτική Βάμβουκα ο Δήμος Χανίων

Χωρίς καμία διαφοροποίηση από το σχεδιασμό της προηγούμενη δημοτικής πολιτικής, παρουσιάστηκαν σήμερα οι πρώτες δράσεις κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Χανίων, από την αρμόδια αντιδήμαρχο Ελένη Ζερβουδάκη, σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο Χανίων, παρουσία του κ. Χουρδάκη από τα ΣΥΝΚΑ.

Η κα. Ζερβουδάκη υπενθύμισε ότι εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στο υδροψυχαγωγικό πάρκο Aqua Creta Limnoupolis. Η είσοδος είναι χωρίς χρηματικό αντίτιμο για το κοινό αλλά προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη που θα διατεθούν στις 450 οικογένειες που σε μηνιαία βάση επωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος το σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ θα προσφέρει σχολικά είδη σε 210 παιδιά που οι οικογένειές τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Από τον Δήμο ανακοινώθηκε ακόμα ότι θα συνεχιστεί η δράση “το κουτί του φοιτητή” όπου μπορεί να προσφέρει κάνεις τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη οικιακής χρήσης και είδη προσωπικής υγιεινής που θα διατεθούν σε 20 Χανιώτες φοιτητές που στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και πρωτοετείς φοιτητές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η κα Ζερβουδάκη ιδιωτικά εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, θα προσφέρουν υποτροφίες σε αποφοίτους του σχολικού έτους 2018-2019 που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποτροφίες αφορούν ειδικότητες όπως βρεφονηπιοκόμων, αισθητικής, μαγειρικής τέχνης, μηχανικού αεροσκαφών κ. ά. Όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει σ’αυτό το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 28213-41695 και 28213-41691 προκειμένου να ενημερωθούν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.