Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Βάμβουκα – Βουλγαράκη

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το προσφυγικό ζήτημα μεταξύ του  Τάσου  Βάμβουκα και του  Απόστολου Βουλγαράκη. Ο δήμαρχος Χανίων απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για την χθεσινή του δήλωση.

Αναλυτικά ο Τάσος Βάμβουκας αναφέρει «Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Είναι και δική μου η έκπληξη για τις ατυχείς δηλώσεις σας, που με αφορούν σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας της Αναπτυξιακής Χανίων, στην οποία προεδρεύετε, για τη φιλοξενία προσφύγων στα Χανιά.

Επειδή ισχυρίζεστε ότι επιχειρώ να εισέλθω σε «ξένα χωράφια» πρέπει να σας πω ότι ουδόλως το επιδιώκω αλλά φαίνεται ότι εσείς προσπαθείτε να καλύψετε τις δικές σας αντικειμενικές δυσκολίες εις την καλλιέργειά τους.

Όπως θα θυμάστε πριν αρκετούς μήνες τηλεφωνικώς μου είχατε αναφέρει ότι η Αναπτυξιακή Χανίων ενδιαφέρεται για το θέμα και σας είχα προτρέψει να συνεννοηθείτε με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, στην οποία μάλιστα συμμετέχει και η Περιφέρεια Κρήτης.

Έκτοτε έχει περάσει πολύς χρόνος και η πληροφόρηση, που έχουμε όλοι είναι ότι, λόγω πίεσης χρόνου, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου έχει προχωρήσει τη συνεργασία της με τη Σύμπραξη Φορέων από τα Χανιά, προφανώς διότι είναι γνωστό ότι η Αναπτυξιακή Χανίων βρισκόταν σε διαδικασία επανενεργοποίησης. Η δε απόφαση του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Χανίων, όπου εκδηλώνεται ενδιαφέρον, ελήφθη πριν λίγες μέρες αλλά τα γεγονότα είχαν ήδη από καιρό πάρει τον δρόμο τους.

Σε πρόσφατες δηλώσεις μου στο περιθώριο της Π.Ε.Δ. Κρήτης, στις οποίες αναφέρεστε δήλωσα ακριβώς τα εξής, που αφορούν τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Χανίων: «εάν τώρα δεν είναι εφικτό για το 2017 για λόγους ταχύτητας, θα μπορούσε να μπει κάλλιστα τη νέα περίοδο το 2018, ώστε να έχουμε πλήρη έλεγχο από δημόσιους φορείς».

Σε κάθε περίπτωση λυπάμαι, που αναγκάζομαι να σας απαντήσω δημόσια, διότι θεωρώ ότι η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ αυτοδιοικητικών με αυξημένη μάλιστα θέση ευθύνης, είναι προφανές ότι δεν υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο και οι δύο εξουσιοδοτηθήκαμε από τους πολίτες να υπηρετήσουμε.

Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω με εσάς και με όλους τους συναδέλφους μου στην αυτοδιοίκηση να χτίζω γέφυρες συνεργασίας και συνεννόησης για την επίλυση των δύσκολων προβλημάτων, που τα κάνει ακόμα πιο δύσκολα η χαλεπή περίοδος, που διανύουμε, και το ίδιο σας προτρέπω να κάνετε και εσείς.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.