Μουσείο Τυπογραφείας

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τους Αρμένιους Αρχιεπισκόπους Γερεβάν και Κωνσταντινουπόλεως

Screen Shot 2018-06-13 at 2.45.36 AMΤις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την συμπλήρωση των 350 χρόνων λειτουργίας της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στη Κρήτη, και στο Ηράκλειο, συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων στο Γερεβάν Γεζνίκ Μπετροσιάν και τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κωνσταντινουπόλεως Αράμ Ατεσιάν. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Αρμενικής Εκκλησίας στο Ηράκλειο Αντώνης Μπεναρδής και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Αρμενίων στο νησί.
Ο Αρχιεπίσκοποι Αρμενίων Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Αρμενίων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη για την συνάντηση και την συνεργασία. Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρμενίων Γεζνίκ Μπετροσιάν δήλωσε:
«Σπούδασα στην Αθήνα Θεολογία και πάντα είχα μία επιθυμία να ξαναβρεθώ εδώ, στο Ηράκλειο, το οποίο είχα επισκεφθεί πριν από 40 χρόνια, για να ξανά λειτουργήσω. Μάλιστα με την ευλογία του Θεού τα τελευταία δύο χρόνια τα Χριστούγεννα και το Πάσχα τα γιορτάζω στο Ηράκλειο στην Αρμενική εκκλησία του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Το 2019 συμπληρώνονται 350 χρόνια λειτουργίας της Αρμενικής Εκκλησίας στο Ηράκλειο, και θα οργανώσουμε εκδηλώσεις εορτασμού σε συνεργασία με την Εκκλησία της Κρήτης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο να τις καθιερώσουμε, δίνοντας νέα ζωή στην Αρμενική Εκκλησία εδώ. Θέλω να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη που στηρίζουν τις προσπάθειες μας αυτές».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαριστώντας για την επίσκεψη τους Αρμένιους Αρχιεπισκόπους δήλωσε: «Είχαμε μία συνάντηση με τους Σεβασμιότατους, με αντιπροσωπεία από την Εκκλησία της Αρμενίας, αναφερθήκαμε στα θέματα που απασχολούν την Αρμενική κοινότητα στο νησί και συζητήσαμε σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Κρήτης, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, να δούμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στις εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια της Αρμενικής Εκκλησίας στο νησί».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.