Μουσείο Τυπογραφείας

Συνάντηση – γνωριμία με δύο φωτογράφους

Στα πλάισια της έκθεσης φωτογραφίας “Τοπία αρχιτεκτονικής εντροπίας”, που παρουσιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, οι επιμελητές της Ιωάννης Αρχοντάκης και Κωνσταντίνος Πρώιμος, συναντούν και μας παρουσιάζουν τους φωτογράφους Σπύρο Ζερβουδάκη και Μαρία Χουλάκη.
Ο Σπύρος Ζερβουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές (Msc) στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Πολυτεχνείο Κρήτης και Φιλοσοφία των Μαθηματικών στο Εθνικόκαι Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη Φωτογραφία παρακολουθώντας μαθήματα στον Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε παρακολουθώντας σεμινάρια και διαλέξεις. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στο «Μουσείο Μπενάκη», στο BenettonFoundation’scollection, στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον» και σε ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Ελλάδας.
Ζει, εργάζεται και δημιουργεί στα Χανιά της Κρήτης.
H Μαρία Χουλάκη είναι φωτογράφος και καθηγήτρια τέχνης.
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης όπου ζει και εργάζεται.
Το 1982 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φωτογραφία, videoart και οπτικοακουστική επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών στη Γαλλία. Το 1983 εργάστηκε στην Ιταλία.
Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλική Τηλεόραση δίπλα στον J. C. Averty με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης.
Το 1989 – 1991 έζησε και δίδαξε στην Κύπρο. Το 1994 έως 1997 εξειδικεύτηκε στη διδακτική της τέχνης, στο μουσείο Σύγχρονης τέχνης του Bordeaux και στο Centre Pompidou στο Παρίσι.
Το 1995 – 1998 δίδαξε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Κρήτης.
Το 1996 έως 2002 συνεργάσθηκε με το Δίκτυο Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠ.ΠΟ ως υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τομέα, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου.
Παράλληλα με την εικαστική της δραστηριότητα η Μαρία Χουλάκη συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με Κοινωνικούς φορείς, οπως το ΚΕΘΕΑ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Μουσεία.
Έχει σχεδιάσει, συντονίσει και υλοποιήσει Ευρωπαικά προγράμματα,πρωτοποριακά projects εκθέσεις και εκδόσεις ενώ έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε Μουσεία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.