Μουσείο Τυπογραφείας

Συνάντηση στο Υπ. Εσωτερικών για προβλήματα της ακριτικής Γαύδου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9/11, μεταξύ της Δημάρχου Γαύδου, κ. Ευαγγελία Καλλινίκου και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, οι βουλευτές Χανιών ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευαγγελία Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η κ. Καλλινίκου παρουσίασε στην ηγεσία του Υπουργείου τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στον Δήμο Γαύδου, οι οποίες δημιουργούν δυσκολίες στην λειτουργία των υπηρεσιών του νησιού.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πρόθεση του να συμβάλλει, στο μέτρο που του αναλογεί, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας στον Δήμο Γαύδο που θα επιλύουν τα πρακτικά ζητήματα που έχουν παρουσιαστεί, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών στο ακριτικό νησί.
Από τη μεριά του, ο κ. Μπαλάφας, σημείωσε τον ειδικό ρόλο και την ιδιαίτερη θέση του νησιού, ενώ αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια που κάνει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων όλου του νησιωτικού χώρου, σε σχέση με την στελέχωση ή με πρακτικά θέματα ρύθμισης οικονομικών ζητημάτων.
Κλείνοντας η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της για συνάντηση και για την βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, με τον Υπουργό Εσωτερικών να ζητάει τις προτάσεις της για βελτιώσεις στον θεσμό του Καλλικράτη σχετικά με μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους όπως η Γαύδος.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον «Καλλικράτη», ο κ. Μπαλάφας ανέφερε πως υπάρχει η δέσμευση για αλλαγές και βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου που καθορίζεται από τον “Καλλικράτη” στις κατευθύνσεις της ενίσχυσης της αυτοτέλειας και της οικονομικής οντότητας των Δήμων και των Περιφερειών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.