Μουσείο Τυπογραφείας

Συμβουλές Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών για τη χρήση πυροτεχνουργημάτων

pirotexnimataΤην προσοχή των πολιτών εφιστά η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης όσον αφορά την χρήση πυροτεχνουργημάτων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της : «επειδή κάθε χρόνο, θρηνούμε θύματα πυροτεχνουργημάτων και προς αποφυγή αυτών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κρίνει χρήσιμο ότι οφείλει να δώσει τις συμβουλές της:

Αγοράζουμε, πάντοτε, τα πυροτεχνουργήματα, σύμφωνα με την ηλικία και τις γνώσεις μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε την υγεία και τη ζωή μας «κορώνα – γράμματα».
Διαβάζουμε, προσεκτικά, τις οδηγίες χρήσης.
Αγοράζουμε μόνον πυροτεχνουργήματα, που φέρουν το σήμα CE.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένα πυροτέχνημα δεν είναι παιχνίδι.
Τα πυροτεχνήματα μπορεί να θέσουν τους καταναλωτές, σε μεγάλο κίνδυνο. Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, θρηνούμε θύματα πυροτεχνουργημάτων. Πάσχα στη Χίο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα. Τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί ακόμα και θάνατοι.
Υπάρχει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, ειδική,περί πυροτεχνημάτων. Η νομοθεσία απαιτεί τα πυροτεχνήματα να σχεδιάζονται, να παράγονται και να διακινούνται, με βάση συγκεκριμένα πρότυπα ασφάλειας, τα οποία ισχύουν, σε όλα τα κράτη-μέλη.αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα τα πυροτεχνουργήματα, που προορίζονται, για μη εμπορική χρήση, από τη νομοθεσία, εξαιρούνται !!!. Δηλαδή, και τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα, που προκαλούν θύματα, κάθε Πάσχα, στην Ελλάδα, δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία. Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως πλήρη ευαισθητοποιημένη κοινωνική Οργάνωση , καλεί την Πολιτεία , να σκύψει επί του θέματος και να παράγει νομοθεσία , προς αποφυγή θυμάτων (τραυματισμοί ,θάνατοι)και μάλιστα σε εορταστική περίοδο (Πάσχα).

Για περισσότερη ενημέρωση στην Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,Δ/νση: Πλατ.1866 αρ.2 731 00 Χανιά
Τηλ. : 282109266 -2821092306- 2842020140 Φαξ : 2821092306-2842020140
e-mail: epkxan@gmail.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.