Μουσείο Τυπογραφείας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝAΚΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ

Σημαντική κοιτίδα πολιτισμού

33Σε χώρο προστασίας, διάδοσης, ανίχνευσης και παραγωγής πολιτισμού με την ευρύτερη έννοια του όρου και με βαρύτητα στις εικαστικές τέχνες, όπου οι διάφοροι τομείς της Τέχνης, της Επιστήμης και του Λόγου συνυπάρχουν, αναζητώντας ο ένας τη συνδρομή του άλλου, έχει αναδειχθεί η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.
Στόχος των δράσεων, που προωθούνται, είναι η Δημοτική Πινακοθήκη να αποτελέσει Κέντρο πολιτιστικής παιδείας και μέσο προώθησης διάσωσης και προαγωγής του πολιτισμού και της παιδείας.
Χθες, δόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χανίων, δελτίο Τύπου με τις δραστηριότητες της Πινακοθήκης από το 2014 έως το 2017, στοιχεία της επισκεψιμότητας των εκθέσεων που πραγματοποίησε καθώς και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεών της.
Ιδιαίτερα για το 2017, τονίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν οι εκθέσεις: Εικαστικά έργα από τη συλλογή Γιώργου Ν. Βογιατζόγλου «Εκφραστές του Μοντέρνου» (20 Ιανουαρίου-20 Απριλίου 2017), Έργα από τη Συλλογή του Μουσείου-Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη-Τεριάντ «Tériade, éditeur. Εικονογραφώντας-illust-writing» (28 Ιουνίου-15 Σεπτεμβρίου 2017), Μανούσος Χαλκιαδάκης ,έκθεση κεραμικής “Χώμα & Πνοή” (9-30Αυγούστου 2017) και Αλέξανδρος Βούτσας, Χριστόφορος Δουλγέρης και Μιχάλης Πολυχρονάκης “Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας» (14 Νοεμβρίου-20 Ιανουαρίου 2018)
Κατά τη διάρκεια όλου του έτους πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις σε 1567 μαθητές.
Όσον αφορά την επισκεψιμότητα των εκθέσεων: 1. Την έκθεση του Μ. Χαλκιαδάκη στο Γιαλί Τζαμί επισκέφθηκαν 8.372 άτομα. Την έκθεση «Tériade, éditeur. Εικονογραφώντας-illust-writing» επισκέφθηκαν 2.156 άτομα. Την έκθεση «Τοπία Αρχιτεκτονικής Εντροπίας» επισκέφθηκαν 934 άτομα.

The Design Bar
Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.