Μουσείο Τυπογραφείας

Κόντρα για το Γηροκομείο στο δημοτικό συμβούλιο

Έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση στο Δ.Σ. για το θέμα του Δημοτικού Γηροκομείου.

Στο Δ.Σ. ζήτησε και πήρε το λόγο ο πρώην δημ. σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Γιώργος Κουκλάκης ζητώντας να απαντήσει στις καταγγελίες σε βάρος του από τον δημ. σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Γηροκομείου κ. Χαράλαμπου Κουρούση. Με βάση τις καταγγελίες ο κ. Κουκλάκης παρέκαμψε τις λίστες και έβαλε 26 τροφιμους στο Δημοτικό Γηροκομείο προεκλογικά. Απαντώντας ο κ. Κουκλάκης ζήτησε από τον Δημοτικό Σύμβουλο να ανακαλέσει και να πάρει τη ” λάσπη που έριξε σε βάρος μου πίσω”. Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κουρούση ανέφερε πως ενημερώθηκε στο Δ.Σ. ότι επί της θητείας του κ. Κουκλάκη μπήκαν 26 άτομα εκτός λίστας στο Γηροκομείο και ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω. Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε πως η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές στο Δημοτικό Γηροκομείο σε βάθος χρόνου και ότι η κίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με την αντιπαράθεση μεταξύ των κ. Κουρούση και Κουκλάκη.Για το ίδιο θέμα ο Αρης Παπαδογιάννης σημείωσ πως πρέπει να γίνει μια ευρύτατη συζήτηση για το δημοτικό γηροκομείο και ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στο να προστατευτούν οι ωφελούμενοι. Παράλληλα μίλησε για απαράδεκτη στάση και πρακτική του κ. Κουρούση λέγοντας πως είναι ψέμα ότι μπήκαν 26 άτομα πριν τις εκλογές και αναρωτήθηκε πως αφού ο κ. Κουρούσης ήταν μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου “περίμενε την αλλαγή της διοίκησης για να το καταγγείλει;” .

“Δεν έχει το πολιτικό σθένος ο κ. Παπαδογιάννης να αποδεχθεί τον διαχειριστικό έλεγχο” ανέφερε ο δήμαρχος με τον κ. Παπαδογιάννη να απαντάει ότι “ο δήμαρχος προσπαθεί με πλάγιο τρόπο να φέρει θέματα”.
Υπέρ του διαχειριστικού έλεγχου αρκεί να μη φωτογραφίζει “μια διοίκηση και ένα Δ.Σ. ” τάχθηκε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο σε όλα τα νομικά πρόσωπα.
“Κανείς δεν αμφισβητεί την εντιμότητα του κ. Κουκλάκη” τόνισε ο Τ. Βάμβουκας υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να διαχωριστεί η ιδιοτέλεια από τις δυσκολίες άσκησης διοίκησης. Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή είπε πως δεν είναι αντίθετος στο διαχειριστικό έλεγχο αρκεί να πάει σε βάθος χρόνου.
Για την παράταξη του Ε. Δαμιανάκη μίλησε η κ. Χρύσα Χατζηδάκη που στάθηκε στα διαχρονικά προβλήματα του ιδρύματος.

Στην τοποθέτηση του Γ. Σαρρής είπε πως “τα θέματα του Δημ. Γηροκομείου είχαν αναδειχθεί μέσα στο Δ.Σ. από τον κ. Κουρούση, για την αλλαγή του χαρακτήρα του, τα θέματα με το προσωπικό κα.” Τόνισε επίσης πως ο πρόεδρος με τα προσωπικά του κριτήρια επέλεγε ποιος θα μπει και ποιος όχι στο Δημοτικό Γηροκομείο και αναρωτήθηκε “με ποια κριτήρια η λίστα αυτή παραβιάζεται;” . Τάχθηκε υπερ του διαχειριστικού ελέγχου.
Στη συνέχεια ο Ν. Βουρλάκης είπε πως “είναι παράδοξο και πολιτικά ύποπτο ένα μέλος του Δ.Σ. του Γηροκομείου να κατηγορεί τον προηγούμενο πρόεδρο και είναι λάθος να προσωποποιούμε τις ευθύνες που έχει το κράτος “.

Τέλος ο Σ. Ρίζος υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι “τι γηροκομείο έχουμε, πόσες θέσεις έχει και τι χρηματοδότηση λαμβάνει; Το κόστος λειτουργίας του Δήμου είναι 1.500.000 εκ. ευρώ και ο Δήμος δίνει 50.000 ευρώ” και τόνισε πως το Δημ. Γηροκομείο λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
Στο Δ.Σ. τοποθετήθηκε ο γ.γ. του Δήμου κ. Φραγκιουδάκης λέγοντας πως 21 άτομα τοποθετήθηκαν εκτός σειράς του ΕΟΠΥΥ και τόνισε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος και τεκμηριωμένη έκθεση με την οποία οι 21 αυτοί εισήχθηκαν στο γηροκομείο και ότι ο Δήμος δεν λαμβάνει νοσήλεια.

1 σχολιο

  • [Μιχάλης Πατσουράκης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τα προβλήματα του γηροκομείου ετέθησαν με σαφήνεια στο δημοτικό συμβούλιο!!
    Τώρα μένει ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.