Μουσείο Τυπογραφείας

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συζήτηση για τηΣυνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Έντονη ήταν η συζήτηση αναφορικά – κυρίως – με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό, χαρακτηριστικά, να κατηγορεί τη ΝΔ πως με την πρότασή της καθιστά τον ΠτΔ διορισμένο- τοποτηρητή.

«Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως η συνταγματική έρχεται μετά την έξοδο της χώρας από την «ιδιότυπη κατάσταση εξαίρεσης», που της είχε επιβληθεί. Σημείωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε βαθιές τομές με στόχο να ενισχύσει τη λαϊκή παρέμβαση και να επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες. Επιβεβαίωσε δε ότι θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο 32 για αποσύνδεση των προεδρικών εκλογών από τη διάλυση της Βουλής, ώστε να μην χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογή προέδρου.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε, τον ΣΥΡΙΖΑπως κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για το Σύνταγμα ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν κατέθεσε καμία πρόταση για σημαντικά ζητήματα, που αφορούν το παρόν και το μέλλον.

Υπογράμμισε δε πως «ακόμη και ο Καταστατικός Χάρτηςτης χώρας αντιμετωπίστηκε ως ένα κομματικό εργαλείο». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να συμπιέσει τη συζήτηση 80 άρθρων σε μόλις 18 συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής και να καταθέσει μια πρόταση αποτελούμενη από 23 σελίδες με επικίνδυνες διατάξεις και βερμπαλισμούς» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.