Μουσείο Τυπογραφείας

Σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων

Κύριε διευθυντά,
όποιος διαβάσει αυτό τον τίτλο ανατριχιάζει και προβληματίζεται.
Ανατριχιάζει για ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι σάπιο.
Ενήλικοι ανώμαλοι, διεστραμμένοι, δαιμονισμένοι που εκτονώνουν τα ζωώδη ένστικτά τους σε πλάσματα ανήλικα, τα οποία δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν από φόβο, ανασφάλεια και εκφοβισμό.
Οι παραπάνω ενήλικοι – τέρατα μπορεί να είναι συγγενικά πρόσωπα και φιλικά, υπεράνω πάσης υποψίας και συχνά εκπαιδευτικοί, που με τη θέση εξουσίας που κατέχουν μπορούν πιο εύκολα να παρασύρουν τα παιδιά.
Εκπαιδευτικοί σε δημόσια σχολεία, εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια και εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα. Σ’ αυτούς ο ανυποψίαστος γονέας εμπιστεύεται την πρόοδο των παιδιών του και την εξέλιξή τους ως υγιείς και σωστές προσωπικότητες, και όμως, συχνά συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και ειδικοί, συγκαλύπτουν καταστάσεις.
Ευτυχώς όμως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κατανοεί το πρόβλημα και τις επιπτώσεις αυτών των συμβάντων. Ομως για όλους αυτούς τους παράφρονες πρέπει να υπάρξει αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία, για να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα, στο μέλλον, αφού είναι οι μοναδικοί που φέρουν την ευθύνη.
Δεν πρέπει να αφήσομε το σάπιο κομμάτι να μεγαλώσει…
“Ο νόμος πρέπει να είναι σαν το θάνατο που δεν λυπάται κανέναν”. Μοντεσκιέ.
Σαλεβουράκη – Παντελάκη Αφροδίτη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.