Μουσείο Τυπογραφείας

SESAR: Νέα δεδομένα για τις πτήσεις στους ευρωπαϊκούς αιθέρες

1280x720_cmsv2_736d6d96-7e6d-5f28-bdde-e41d13cf18aa-3607742Ο αριθμός των πτήσεων στους ευρωπαϊκούς αιθέρες αυξάνεται διαρκώς και η εναέρια κυκλοφορία θα αυξηθεί κατά 50% τα επόμενα δέκα χρόνια. Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την υπερφόρτωση και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών; Η επανάσταση στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Τα εργαλεία και οι στρατηγικές διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη χρειάζεται να βελτιωθούν, καθώς οι τωρινές εγκαταστάσεις και διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο μελλοντικές απαιτήσεις.
Μια τεράστια τεχνολογική εξέλιξη πραγματοποιείται αυτή την περίοδο και θα αλλάξει ριζικά όλα αυτά που ξέραμε για τις αεροπορικές πτήσεις.

Οι καινοτομίες που φέρνει το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρότζεκτ SESAR (Single European Sky Air Traffic Management Research programme) έχουν να κάνουν με έναν νέο τρόπο διαχείρισης των πτήσεων, ανάμεσα σε διαφορετικούς εναέριους χώρους καθώς και με νέους πύργους ψηφιακού ελέγχου που μπορεί να διαχειριστούν εξ’ αποστάσεως την κυκλοφορία. Ένας από αυτούς βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Τον τεστάρει η Ουγγρική Υπηρεσία Εναέριας Κυκλοφορίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.