Μουσείο Τυπογραφείας

Σεργιάνισμα στα σοκάκια της Ορθοδοξίας

Με ιδιαίτερη και περισσή χαρά έλαβα μετά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα στο Παϊδοχώρι, μαζί με θερμές ευχές, το νέο βιβλίο, πνευματικό έργο του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πρωτ. Στυλιανού Εμμ. Θεοδωρογλάκη.
Τον εκλεκτό συγγραφέα, σεβάσμιο και αγαπητό φίλο από τα παλιά, τον σέβομαι, τον τιμώ, τον παρακολουθώ και τον καμαρώνω στις ιερές ακολουθίες, στα κυριακάτικα κηρύγματα του, αλλά και στα ποικίλα δημοσιεύματά του στις στήλες των Χανιώτικων Νέων. Δεν έτυχε να έχω διαβάσει προηγούμενα έργα του.
Σεργιανίζω τώρα στα σοκάκια της Ορθοδοξίας μέσα από τις 255 σελίδες του βιβλίου του. Οδηγούμαι και συνοδεύομαι από τον καταξιωμένο δάσκαλο, παιδαγωγό και πρωτοπρεσβύτερο. Απολαμβάνω τις ομορφιές στα σοκάκια, στα στενά δρομάκια, ανάμεσα σε κτίσματα τα οποία κουβαλούν αναμνήσεις περασμένων.
Οι σκέψεις και το περιπλάνημα κατά το σεργιάνισμα έχουν κάτι κοινό, μια συνεχόμενη εναλλαγή. Πλούσιες εικόνες και εμπειρίες. Προσπαθώ να ανακαλύψω έναν καινούριο δρόμο στα σοκάκια της Ορθοδοξίας. Η Ορθοδοξία είναι ο θησαυρός μας, σεργιανίζω στα σαράντα και πλέον κεφάλαια (ενότητες) του βιβλίου και χαίρομαι την πληρότητα της θεϊκής χαράς, εκείνης που έζησαν οι ξεναγοί μας, οι οικοδόμοι και οι μάστοροι της Ορθοδοξίας, οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, όλων των αιώνων και όλων των εποχών. Με το σεργιάνισμα αυτό στις μεγάλες πηγές της Ορθοδοξίας, τις οποίες ο συγγραφέας προσεγγίζει ακροθιγώς, καλεί όλους εμάς τους αναγνώστες να πράξομε το αυτό.
Προσπαθεί να μας καταστήσει κοινωνούς των θησαυρών της πίστης μας.
Η ζωή, πράγματι, με το άρωμα της Ορθοδοξίας, έχει πληρότητα και ομορφιά ενότητας, ειρηνικής συνύπαρξης και κοινωνίας, αιώνιες και διαχρονικές αξίες.
Η προσέγγιση των αιώνιων αξιών επιδιώκεται με το σεργιάνισμα και το ταξίδι, εκεί που οι παραδόσεις και οι θρύλοι, τα πρόσωπα και τα πράγματα μιλούν, τροφοδοτούν και καταξιώνουν τους ανθρώπους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ.
Όσο καλύτερα γνωρίζομε την Ορθοδοξία, ως πολιτιστικό δώρο του Θεού σ’ εμάς και στον κόσμο, τόσο καλύτεροι Χριστιανοί θα είμαστε, αλλά και καλύτεροι, ευγενέστεροι και ειρηνικότεροι άνθρωποι.
Το «Σεργιάνισμα στα σοκάκια της Ορθοδοξίας» διαβάζεται τμηματικά και ευκαιριακά όλες τις ημέρες και τις γιορτές της Χριστιανοσύνης.
Ο συγγραφέας ομιλεί και γράφει με σοφία και σύνεση. Είναι εμπνευσμένος, φωτισμένος, διαβασμένος, είναι φίλεργος, πνευματικός, ακαταπόνητος, άοκνος, ανήσυχος Λευίτης της του Χριστού μας Εκκλησίας.
Του ευχόμαστε να έχει πάντα υγεία και ευλογία να διακονεί τον λόγο του Κυρίου, να σεργιανίζει με όρεξη και χαρά στα σοκάκια της Ορθοδοξίας και να μας χαρίσει και άλλα πονήματά του.
Τον ευχαριστώ από καρδιάς για το πολύτιμο δώρο του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.