Μουσείο Τυπογραφείας

Σενάριο “απομόνωσης” της Κρήτης

Η ιδέα της “απομόνωσης” της Κρήτης με ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό έχει πέσει τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι από την κυβέρνηση.
Το σκεπτικό είναι να πραγματοποιούνται κάθε μέρα μόνο εμπορικά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια και μία πτήση με επιβάτες που θα έχουν εξαιρετικά σοβαρό λόγο να μετακινηθούν προς το νησί.
Αντίστοιχες αποφάσεις ελήφθησαν και σε άλλα μεγάλα νησιά της Μεσογείου όπως η Σικελία και η Σαρδηνία, με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απόψεις είναι σχετικά μοιρασμένες στο κυβερνητικό επιτελείο, αλλά η εμπειρία των τελευταίων ημερών έχει δείξει ότι στις “δύσκολες” και ριζοσπαστικές αποφάσεις, την ευθύνη την αναλαμβάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μένει να δούμε αν θα κάνει κι αυτό το βήμα.

2 Σχόλια

  • [Νεκτάριος Μουμουτζής] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η πρόταση αυτή είναι εξαιρετικά σημαντικό να προβληθεί και να υλοποιηθεί. Θα μπορούσε δε να αναδείξει την Κρήτη σε ελκυστικότατο και υγεινομικά ασφαλή προορισμό αρκεί και οι επισκέπτες μας να ακολουθούν μια ορισμένων ημερών καραντίνα (ίσως σε ειδικά προς τούτο ξενοδοχείο all inclusive) πριν αρχίσουν να περιηγούνται στο νησί.

  • [καλησπέρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Σωστο μετρο !
    Οι καλιτσουναδες μας εχουν ρημαξει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.