Μουσείο Τυπογραφείας

Σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν στο αλκοόλ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Σπήλι, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, το σεμινάριο ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν το αλκοόλ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «το σεμινάριο οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ», το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α Κρήτης), και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το σεμινάριο είχε δύο σκέλη που εξελίχθηκαν παράλληλα. Το πρώτο αφορούσε γονείς, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία και το δεύτερο αφορούσε επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, αιρετούς της αυτοδιοίκησης, κληρικούς, δημοσίους υπάλληλους εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και γενικότερα ευαισθητοποιημένους πολίτες με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίησή τους, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της πρόληψης, μέσα από την υλοποίηση δράσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγ. Βασιλείου.
Το επόμενο βήμα για το τμήμα Παιδείας, σε εφαρμογή και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 151/2018 περί κήρυξης έτους Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τους παραπάνω ευαισθητοποιημένους πολίτες που παρακολούθησαν το σεμινάριο, είναι να προχωρήσει σε σχεδιασμό δράσεων που θα συμβάλλουν μακροπρόθεσμα  στη διάδοση της γνώσης σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ, κυρίως στην εφηβική ηλικία και στη μείωση των προβλημάτων που οφείλονται στη χρήση του.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.