Μουσείο Τυπογραφείας

Σεισμοί και καταποντισμοί

Σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί… Η επικαιρότητα “μαύρη κι άραχλη” καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες. Oχι δηλαδή ότι πριν ήταν καλύτερα τα πράγματα!
Η σεισμική δόνηση 6,4 Ρίχτερ η οποία σημειώθηκε στις 16:11 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στον υποθαλάσσιο χώρο δυτικά των Χανίων, μας ταρακούνησε και μας ανησύχησε για τα καλά…
Εκτός όμως από τους κατοίκους ως φαίνεται ιδιαίτερα ανησύχησαν και οι επιστήμονες για το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται ουσιαστικά στο ελληνικό τόξο, μια περιοχή που στο παρελθόν έχει γεννήσει και άλλους μεγάλους σεισμούς.
Σεισμικές δονήσεις αρκετών Ρίχτερ… συνεχίζονται και στο πολιτικό πεδίο, με αφορμή την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, αλλά και στο οικονομικό καθώς οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα της τρόικας παραμένουν: Ζητήματα, όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, ο φόρος ακινήτων, η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, νέο κούρεμα του χρέους ή ένα νέο πακέτο στήριξης, βρίσκονται καθημερινά στο προσκήνιο και στο… παρασκήνιο.
Την ώρα που ο Eυρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι πρόσθετα μέτρα για την Ελλάδα, θα είχαν δυσμενείς πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις  και θα εμπόδιζαν την εξομάλυνση των συνθηκών στην ελληνική οικονομία και την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη.
Την ώρα, ακόμη που, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στέλνει μήνυμα για πολιτική σταθερότητα και εξάντληση της τετραετίας ώστε να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα του οικονομικού προγράμματος, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, αποκλείουν αντίστοιχα, νέα μέτρα, αλλά και νέες μειώσεις σε συντάξεις.
Την ώρα, τέλος, που κάποια μίλια μακριά μας, δεκάδες μετανάστες στην αναζήτησή τους για ένα καλύτερο “αύριο” χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια, μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε τάφο, αλλά και ακόμη πιο μακριά, σφοδροί τυφώνες “χτυπούν” και “αφανίζουν” ολόκληρες πολιτείες.
Ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, που μας “κάνει μαύρη την καρδιά”. Και δυστυχώς, δεν μπορούμε να την “κάνουμε πέτρα”.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.