Μουσείο Τυπογραφείας

Σε ημερίδα στα Χανιά ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ

Τα Χανιά θα επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της 6ης Συνάντησης του Προγράμματος «Αγία Νάπα – Ρέθυμνο: Καθολικά Προσβάσιμες Πόλεις».
Η συνάντηση αυτή ξεκίνησε χθες Παρασκευή και ολοκληρώνεται σήμερα.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο κ. Βαρδακαστάνης θα βρίσκεται στα Χανιά, στην ημερίδα στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», που πραγματοποιεί με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου η Ε.Σ.Α.μεΑ. Νωρίτερα θα παρευρεθεί στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Akali (Κισσάμου 55).
Θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες». Αξίζει να τονιστεί ότι ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
11:00 – 11:30: Προσέλευση – Εγγραφές
Συντονιστής: Κοτζιάς Γιώργος, Αναπληρωματικός Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Σ.Α.μεΑ.
11:30 – 12:00: Επίσημη έναρξη -Χαιρετισμοί
Βουλγαράκης Απόστολος, Αντιπεριφερειάρχης Χανίων
Βάμβουκας Αναστάσιος, Δήμαρχος Χανιών
Μπασιά Αμαλία, Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης
Βιδάκης Γιώργος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης
12:00 – 12:50:Αναπηρικό Κίνημα και Εκπαίδευση Ενηλίκων: Μετασχηματίζοντας τον τρόπο προσέγγισης της αναπηρίας, Βαρδακαστάνης Ιωάννης, Πρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ.
12:50 -13:10: Παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες»
Τζαμπουνάρη Σεβαστή, Εξωτερική Συνεργάτης Ε.Σ.Α.μεΑ.
13:10 – 13:30:Εμπειρίες εκπαιδευτών από τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική δράση
13:30 – 14:00: Συζήτηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.