Μουσείο Τυπογραφείας

Ημερίδα για την ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών

  • Ο Γ. Σταθάκης
  • Ο Γ. Στασινός

Οι τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις με την εφαρμογή του νόμου 4495/2017 και η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), στα Χανιά με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4495, όλα τα κτίρια εντάσσονται σε τρεις κατηγορίες. Πλέον η έκδοση άδειας για την κατηγορία 3, που αφορά στην κατοικία, γίνεται σχεδόν αυτόματα, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή του φακέλου από το μηχανικό.
Η εκκίνηση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας είναι υποχρεωτική για αυτή την κατηγορία, ενώ για τις δυο άλλες θα προσφερθεί η δυνατότητα παράλληλης χρήσης του συστήματος, προκειμένου να δοθεί χρόνος στις πολεοδομίες να κλείσουν τους φακέλους που έχουν συσσωρευτεί. Την 1η Δεκεμβρίου θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική έκδοση για όλες τις κατηγορίες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Χανιώτικα νέα της Τρίτης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.