Μουσείο Τυπογραφείας

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για καλλιτεχνικό διευθυντή

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) είναι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες «για την προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου για την επόμενη τριετία, προκειμένου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. να μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς του και να διαγράψει την καλλιτεχνική του πορεία μέσα από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
Eπίσης, σε εξέλιξη είναι «η γραφειοκρατική διαδικασία για την ολοκλήρωση των προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού, για πρώτη φορά η διάρκεια των εν λόγω συμβάσεων θα είναι τριετής». Παράλληλα, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ανακοίνωσε την έναρξη και το πρόγραμμα «των παραστάσεων της φετινής καλοκαιρινής του παραγωγής». Οπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «οι “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου στην Πιερία και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου (27 και 28 Ιουλίου). Αμέσως μετά τις παραστάσεις στην Επίδαυρο οι “Θεσμοφοριάζουσες” θα ανέβουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (1, 2 και 3 Αυγούστου), στο Ηράκλειο στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» (4 και 5 Αυγούστου) και στο Ρέθυμνο στο Φρούριο Φορτέτζα (6 Αυγούστου). Η παράσταση αποτελεί μία συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου και την Α.Μ Τέχνη Χώρος». Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η συνέργεια του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς και η παρουσία της παράστασης στα σημαντικότερα φεστιβάλ και αρχαία θέατρα της χώρας αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φετινής καλοκαιρινής παραγωγής, σε εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕΚ για την πορεία και φυσιογνωμία του Θεάτρου της Κρήτης». Μάλιστα «η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει μέσω του viva.gr και για τις παραστάσεις της Κρήτης υπάρχει προσφορά με γενική είσοδο 12€ μέχρι τις 23/7/2018».

Απολογισμός δράσεων
Ακόμα, το ΔΗΠΕΘΕΚ κάνει απολογισμό των δράσεων που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, όπως, το ανέβασμα του έργου «Φύλλο – φύλλο την κουκιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου, σε διασκευή-σκηνοθεσία του ίδιου, για 70 παραστάσεις, το ανέβασμα του έργου «Ζωή…Χαρισάμενη» του Κώστα Τσιάνου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, για 24 παραστάσεις, ο εορτασμός «της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) με ταυτόχρονες παραστάσεις τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά», η «λειτουργία, επίσης για πρώτη φορά, Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής (Π.Ε.Σ.) στους Δήμους Κισσάμου και Πλατανιά και λειτουργία, στα Χανιά, δύο τμημάτων της Π.Ε.Σ. και επτά τμημάτων του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου (Π.Θ.Ε.). Η Π.Ε.Σ. παρουσίασε δύο θεατρικά έργα σε συνολικά 9 παραστάσεις ενώ το Π.Θ.Ε. τέσσερα έργα σε συνολικά 8 παραστάσεις».
Ακόμη αναφέρεται στη συνεργασία «με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Αποκορώνου, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον σύγχρονο χορό με τον τίτλο «Dancing to Connect», που διεξήχθη στην πόλη των Χανίων (13/2/2018 – 25/2/2018)» και στη συνεργασία «με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, για την θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Απτέρας με την Ραψωδία μ της Οδύσσειας στις 29 Ιουνίου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.