Μουσείο Τυπογραφείας

Σε εξέλιξη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας- Αιγύπτου στην περιοχή της Κρήτης

222-620x3301-300x160Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες στην περιοχή της Κρήτης η διμερής αεροναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου με την ονομασία «Αlexandroupolis 14».
Η άσκηση χωρίζεται σε τρία τμήματα που προβλέπουν:
– Εν όρμω εκπαίδευση από χθες έως τις 10 Δεκεμβρίου με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στον Ναύσταθμο της Κρήτης και εκπαίδευση σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής.
– Εν πλω εκπαίδευση -βορείως της Κρήτης- από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.
– Ανάλυση των πεπραγμένων της άσκησης στον Ναύσταθμο Κρήτης την επόμενη (13 Δεκεμβρίου- τελευταία ημέρα της άσκησης) και αποδέσμευση των συμμετεχουσών μονάδων.
Στην «Αlexandroupolis 14» συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες «Έλλη» και «Νικηφόρος Φωκάς», το πλοίο γενικής υποστήριξης «Άξιος», η πυραυλάκατος «Σταράκης», το υποβρύχιο «Παπανικολής», ομάδα της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα «Εns Sharm el Sheikh», οι πυραυλάκατοι «Εns Υarmouk» και «Εns Βadr», το βοηθητικό «Εns Ηalayeb» και τα παράκτια περιπολικά «Εns Wakil» και «Εns Ρafeaa».

ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΛΟΥ

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται, από χθες, προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου στις περιοχές του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, καθώς και του Κρητικού πελάγους.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης διεξάγονται οι εξής τεχνικές ασκήσεις:
“ΑΣΤΡΑΠΗ 3/14″
“ΟΡΜΗ 6/14″
“ΑΙΓΙΑΛΟΣ 3/14″
“ΒΡΟΝΤΗ 1/14″.
Στις ασκήσεις συμμετέχουν φρεγάτες, ταχέα σκάφη, πλοία γενικής υποστήριξης, αρματαγωγά, κανονιοφόροι, υποβρύχια, ελικόπτερα και ομάδες της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών.
Οι τεχνικές ασκήσεις που θα ολοκληρωθούν στις 12 Δεκεμβρίου, διεξάγονται σε συνεργασία με μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.